Jaký software použít na test schopností routeru přenášet množství požadavků do internetu ?
Jde mi o to nasimulovat provoz například deseti PC, brouzdání mezi weby, stahování dat a programů atd.
Zatím stále narážím na programy typu client-server na testování sítí ovšem s přístupem k oběma bodům - kde lze nainstalovat klienta i server, ale já potřebuji simulovat provoz do internetu - kde jaksi nemám možnost nainstalovat si testovací server aplikaci. Ani by to nebylo to co chci testovat.
Představuji si to tak že by byl program kde nastavím seznam startovacích webových adres z kterých program rozjede spider, počet simulovaných PC, počet akcí na PC za sekundu, využívanou šířku pásma. Program by mi pak vracel křivku kolik akcí se podařilo uskutečnit na dané simulované PC v čase, kolik dat protlačit celkem využití linky, atp.
Koukni se na volby programu wget, dost veci, ktere potrebujes, umi primo, zbytek (treba pocet zahajenych stahovani stranek za vterinu) by se dal udelat mensim skriptem.
Nešťastní nebudou protože pokud to bude jak si to představuji - viz "seznam startovacích webových adres" - zátěž se rozloží na mnoho webů. Počítám že bych současně z jedné domény stahoval dvě až pět stránek zaráz, řekl bych no problemo.
Program by měl simulovat brouzdání desíti (+-) uživatelů ne provádět DoS/flood útok (BTW na to jsou jiné programy, ty jsem našel mezi prvníma ale nezajímají mě).