Zdravím
Dostal se mi do ruky disk s SCSI rozhraními Je to značka IBM DDYS T18350 s kapcitou 18.2 Gb mámk němu řadič asus.Disk se točí al enikde se nehlásí při staru mi to napíše Mass storage tuším ale systémho nevidí.Systémm ám Mandrivu 2010,sice už jsem něco vygoogloval co se týče nastavení switchů kterých je tam trochu více než u klas ATA disku. Z návodu moc chytrý tedy nejsem.Chtěl bych tento disk používat jako Master tedy systémový.Tak bych vás chtěl požádat o radu jak nastavit propojky tedy pokud tento disk někdo používá tak zdali bych moch poradit ?
Je dulezite mit sbernici spravne zakoncenou (podle manualu nema disk interni terminator) a nemit konflikt v cislech ID. Pokud mas nejaky zastaraly radic, zkus jumper Force SE mode.
kdyz to ten ten disk nevidi,tak tezko bude v boot menu ,natoz aby z nej slo bootovat, jak je jiz vyse ,je treba mit zakoncenou scsi ksandu terminatorem(,,odporem"), dal bych se ujistil jestli mas opravdu dobre nastaveny switche a pripadne pokud stale nic,tak bych zkusil disk v nejakym jinym serveru/pc nebo si naopak sehnal jinej scsi disk a zkusil ,jestli neni KO radic nebo ksanda