Server s dvoma wirelesskami nam z nicoho nic po urcitej dobe (2-5 hodin prevadzky) zamrzne. Wirelessky su D-COM (Sparklan) Wl-360 PCI jedna v AP moode a druha v Managed, ktora zabezpecuje uplink do internetu, je tam najnovsi hostap, jadro 2.4.19, motherboard je mikroatx ecs k7som+ s integrovanou sietovkou, grafikou a zvukom. (Ked tam bola len jedna wirelesska, tak server bezal v pohode)
Troufam si tvrdit,ze novejsi chipsety SIS jsou kvalitou na urovni intelu (v necem dokonce lepsi). Via je jasny smejd, az na posledni KT333 a KT400,to je uz docela funkcni. Pokud ma nekdo se SIS problemy, je to chyba linuxu, pripadne spatne desky (ECS,PCchips,..)
Taky mam tenhle problem, kdyz jsem si jen hral s kartou pod Linuxem, uvnitr a nikoho jsem rozhodne nemohl videt, tak se mi dela zajimava vec.... Kdyz jsem nahodil nektery z modulu prism2_pci ci host_ap, tak karta nabehla a bezela do chvile (alespon tak se mi zdalo) nez se na realtekove standarni sitovce vytvoril nejaky vetsi provoz... Uvozuju jeste o tom, zda se mi ty dve karty nekde neperou o nejaky preruseni ci pamet, ale tohle by mohlo byt take vysvetleni..))
A jak je to ve woknech? Kamos si bude kupovat do workstationu kartu a asi by se mu nelibilo, kdyby to tuhlo. Pokud vas zajima, proc vam pada ten linux, zkuste tam dat nejaky NT wokna (ne 9x, ty padaj normalne :-)) a poradne to otestovat. Pokud je problem v HW, melo by to taky padat. Pokud to padat nebude, je problem bud v linuxu, nebo v HostAP. Zkusi to nekdo?
koukam na thread, a resi presne muj problem. Mam rh8, posledni CVS hostap a Xi626. Na desce K7T266 (ano Via) mi linux jednou za cas zatuhne. Na stejnem stroji pod windows XP naprosto v pohode...
Tedy, nevim, co je za problem, HW snad ne, takze bych to spis tipoval na problemy s jadrem a s hostapem v komunikaci s PCI nebo chipsetem...
Zdar.
Ten povodny problem od votrelca sa tyka aj mna, takze nejake detaily, ktore som zistil:
Ak je v stroji 1 wireless sietovka, tak je to uplne v pohode (stroj mal uptime 1.5 mesiaca bez jedinej chyby). Ked pridam druhu (povodna ostala v AP, druha je ako STA), tak to priblizne do 2 hodin zamrzne. CPU je vytazene na 1% max, load je 0.6 a viac - cize rozhodne by som to zvalil na IO problem.
Na nete som nasiel, ze dany firmware (1.3.4) ma bug v STA rezime. Firmware prepalit nejde, alebo sa mi to aspon nepodarilo.
Skusil som nastavit prerusitelne prerusenie od disku (hdparm -u1 /dev/hda1), to vsak pomohlo len v tom, ze stroj bol sviznejsi, stuhol vsak aj tak...