chtěl bych se zeptat, jestli je normální, aby ospf vygenerovalo 0,5GB logů denně a někdy i více? Kvůli němu jsem musel zrychlit logrotate na jeden den, při týdenním rotování se mi zahlcuje disk. Před měsícem to bylo asi 100 krát méně.
V logu je pořád to samé a ani nejde zjistit kdo tyhle pakety odesílá.
2011/09/18 04:30:45 warnings: OSPF: Link State Update: LSA hecksum error d9d4, dad2.
2011/09/18 04:30:50 warnings: OSPF: Link State Update: LSA hecksum error d9d4, dad2.
root@dvouramenna:/var/log# ospfd -v
ospfd version 0.99.16
Copyright 1996-2005 Kunihiro Ishiguro, et al.
... a jaka je konfigurace? jako treba nejaky umele zapnuty debugy oproti defaultu...? treba...
problem (v tom bugreportu jak tady, tak v bugzille) vidim v tom, ze jsou predane v podstate jen vseobecne informace bez detailu... formalne bugreport na houby, dost tezko replikovatelne...
Tohle se mi taky dělo, zjistil jsem že to způsoboval jeden z peerů, když jsem tam restartoval Quaggu, tak to přestalo. Víc jsem to neřešil, konfigurace i software tam byl stejný jako všude jinde, nevím proč tomu takhle přeskočilo. Kromě těch hlášek v logu se to nijak neprojevovalo.
pokud ti jen vadi hlasky v logu a nehledas jejich skutecnou pricinu (viz popis 8ana), pak omezeni logovani treba jen na critical udela to same... pripadne nelogovat do souboru, a vyuzit syslog, ten tu agregaci zvladne taky a jiste i lip (a ne jen ucelove jeden typ eventu, priste to muze byt jiny event, co bude mit podobny dopad)...