Zdravím a zároveň prosím o konzultaci:
Mezi dvěma body není přímá viditelnost a zařízení ( 5GHz BULLET ) nechodí . ( obrázek) Oba body ale vidí na další bod. Napadlo mi na tento bod dát
AP ve WDS režimu . O propustnost nejde , pojede tam 256kb/s linka. Jedná se o nekomerční věc - propoj k echolinku. Ale naposledy jsem dělal WIFI na 2,4GHz tak před 3 lety, u 5GHz je nastavení vzdáleností ( ACK ) a v tom mám hokej.
Ten AP1 komunikuje s AP2, ale AP2 ještě s klientem. A vzdálenost AP1 od AP2 je cca 6 km a klienta od AP2 asi 2 km. Jak nastavit ty hodnot ACK timeout na AP2, když jsou vzdálenosti rozdílné?
Jako AP2 mám možnost jen jednu 5GHz anténu ( panelka 18dB ) cca 20 stupňů vyzařovák. V úhlu vyzařováku je AP1 i klient. Dle výpočtů bude spoj v limitu, na klientovi také panel a na AP1 parabola.
Další dotaz, jestli jde na AP1 připojit také klienta ( vzdálenost cca 300 m ) ? Díky za radu.
Jest-li tam mas vsude UBNT Bullet5, tak nahraj posledni verzi firmwaru a dej vsude Auto ACK. Jedine kdybys mel BulletM5 a zapnuty airmax, tak je potreba nastavit ACK rucne posuvnikem podle vzdalenosti z mapy + cca 10-20procent rezerva. Vyssi cislo pouze mirne snizi propustnost.
Ano, vzdy se musí nastavit vzdálenost nejvzdálenější stanice.
Pokud nemáš zapnutý airmax, tak tam nech auto. Hned na první stránce to bude ukazovat hodnotu, kterou si to spočítalo samo.