Zdravim, vedel by mi niekto poradit nejaky SW pre monitorovanie vytazenia sietoveho pripojenia, s tym aby vedel exportovat udaje do suboru a interval bol sekundovy...
Najlepsie nieco na Windows nic zlozite, pripadne nieco co by spolupracovalo s Mikrotikom...
Mam rozbehane Cacti ale to mi robi 5sekundove grafy a exportuje do suboru 5minutove intervany, co mi nevyhovuje...
Dost surne to potrebujem ak niekoho nieco napadne bol by som mu velmi vdacny!
Pokud neco ctes pres SNMP tak si uvedom, ze SNMP je jen udelatko které celkem bezpecne umoznuje cist hodnoty ze vzdáleného stroje ale samo SNMP nic nemeri. Takze dulezity je interval ve kterem dostava hodnoty od OS a ten dost často (zvlaste na slabších strojich) byva omezen i na desitky sekund (30 není vyjimkou), takze cteni v intervalu 3s a méně nemá moc smysl.
L.
BTW: Imho SNMP není vůbec urceno pro realtime monitoring.
Kdyz doslo na to SNMP... Nacital jsem ARP tabulky z hromadky routeru. Nacital to PHP skript a v 1. verzi se nacitaly jednotlive sloupce samostatnymi prikazy. V tomhle pripade se obcas objevil problem, ze se behem nacitani neco v tabulce zmenilo... Obavam se ale, ze by to asi nedopadlo jinak pokud bych nacital rovnou celou tabulu... nebo se pletu? Jak spravne a "bezpecne" programove (treba PHP ale je to jedno) nacist treba ARP tabulku z routeru?