Vsimete si, kolik lidi je ve foru czfree zmatenych! To vypovida o nejake zasadni chybe . Na uvodni strance by mela byt sekce "zakladni informace", kde by bylo napriklad napsano:
"CENY ZA PRIPOJENI DO INETU:
Rychlost a cenu pripojeni urcuje spravce brany, pres kterou se budete do internetu pripojovat. Zde <odkaz> najdete mapu s topologii site, kde si najdete seznam bran a kontakt na jejich spravce."
A nekolik set zbytecnych prispevku by zmizelo. Nebo uvazuju spatne?
12.01.2003 v 22:56
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Mno dik
Ta mapka by se hodila! Je to takovy strasne nespolehlïvy (lepsi slovo me zrovna nenapadlo), chci si poridit czfree vlastne kvuli inetu a do posledni chvile presne nevim, jestli tam bude inet nebo ne :(
presne, diskuzni a informacni cast tohoto projektu je sprostej chaos. ja uz nekolik dni hledam urcite informace a zjistil jsem prd, akorat jsem cetl spoustu tlachu, pardon, ale tohle je k nicemu.
Jestli to kazdy zadava na czfree.net/monitor u sveho uzlu, treba by tam mohly byt tyhle kolonky, kazdy by je vyplnil a potom by stacilo udelat jen nejaky select a bylo by to ne ?
Preci jen predpokladam, ze kazdy ma jine naroky, jinou nabidku a jinou cenu, takzhle by si to kazdy z tech poskytovatelu udrzoval sam a nabizel sam.
Svoboda nespociva v anarchii. Organizace nemusi nutne znamenat nizsi stupen
volnosti. Svoboda spociva v tom, ze jsme schopni si to zaridit tak, aby se kazdy
mohl snadno venovat tomu, co je mu vlastni a zpusobem, ktary mu je vlastni. A
k tomu muze dobry informacni system jedine pomoci.
Zdarec
32kbps na jeden nod aby se ještě pak sdílelo s 10 klienti, to není vůbec broadband jak je deklarován v CZFREE. Přece i mizerný dial-up má těch 40kbps nepočítám ISDN ba ADSL.Např. sdílíme v práci 20 complů 526kbp a už se nám zdá někdy pomalý. Za tím nejsem připojen k CZFREE ale jak to vidím, tak pánové nic není zadarmo. Je možná lepší postavit vlastní sí? např s 10 účastnici a sdílet zdroj od nějakého wireless poskytovatele, 4k za měsíc děleno 10ti není nijak závratná částka, že by někdo to neutahl a navíc máte garanci 99% času online. Já původně z deklarace CZFREE vyčetl, že je to broadband, tzn. min 128kbp teprve považuji za broadband, podle toho co jsem na tomto fóru viděl, tak CZFREE zdaleka nemá na to. Jestli má někdo jiný názor tak honem s tím sem. Rád bych vyměnil zkušenost.
Zdarma neni pripojeni do inetu ale do czfree. Podminky pripojeni do inetu zavisi
na tom, kdo konkretne Vam konektivitu poskytne. To muze byt klidne komercni
subjekt. Jelikoz nebude muset budovat infrastrukturu, ma moznost jit s cenou
dolu. To je hudba budoucnosti, zatim vim jen o konektivite pres TransGasNet.
Pokud sezenete dalsi, bude tu i pro ostatni. To je princip czfree. Co si neudelate,
to neni. V budoucnu to bude treba jine, ale ted si sluzby poskytujeme sami mezi
sebou.
CZFree neni ISP! CZFree je broadband platforma - medium - infrastruktura pres co si muzete honit pakety jaky chcete, treba ty Internetovy. Ze Deu dava 32kbit Ineti konektivity zadarmo, souvisi s jeho snahou spristupnit Inet uplne vsem vcetne kolemjdoucich.