tak jsem se prokousal tema novejma prispevkama a jestli to dobre chapu, radi bychom vyzkouseli nejakou antenu predtim, nez ji koupime.
Mam znameho co je majitelem Vanetu a dle jeho informace neni problem si od nich nejakou vsesmerovou antenu po slozeni zalohy vypujcit na vyzkouseni. Tak jestli to pomuze, tak jdete do toho. Jsem stale pripraven se podilet na rozvoji AP sranda - dosahnuli tak pripojeni z Hlavackovy 5.
2xanda perfektni navrh, jsem pro, az prijede standa z hor, tak se domluvmez vice najisto
my (node Quashnosh) jsme v miste, kde od standy signal nechytame, i kdyz to mame nejakych ~300 metru vzdusnou carou - ma antenu otocenou uplne opacne, vsesmerovku bychom uvitali, takze Tvuj navrh vitame
Ahoj, rad bych se k vam pripojil. Bydlim ve svahu nad Klamovkou, v jednom ze dvou vysokych panelaku v ulici Pod Hybsmankou, v 6. patre s balkonem smerovanym na Klamovku.
Muzete mi pls rict co vsechno k pripojeni potrebuju a kolik by to tak odhadem mohlo stat a ev. jak je asi tak drahy provoz?
Co potrebujes lze najit ve forech ale schrnuto podtrzeno:
Antena - kupovanou sezenes od 1000 do 8000. Je tad thread o antenach tak se na nej mrkni. Pokud jses ale blizko, tak ti staci plechovka od parku - 50 Kc pokud parky vyhodis)
Kabel - opet jsou ruzne druhy. Zalezi na tom jaky maji utlum v 2.4 Ghz pasmu. Tady je doporucovan H1000, ktery ma 0.22 db/m utlum. Stoji od 50 do 60 korun.
Konektory 2x - 80 az 150
pigtail - prechodka mezi velkum konektorem a malim konekturkem na karte . tak okolo 500. Ja sjem ho koupil za 350.
No a posledni vec ja karta. Muzes objednat od Deu - opet thread zde nedke. nebo v krame. Doporucuju kartu PCI - nepotrebujes pak redukci.
PCI karta se prodava od 2400 do 3500. Zalezi na typu, kramu atd. Rozhodne by mela mit chipset Prism 2.5. Doporucovana je ZCom 626.
Ja jsem to cele poridil do 5,5 tisice.
Petr
P.S.: Zkus si prostudovat FAQ a nejake thready. Vim je to opruz, ale neco ti to prinese.
Cau Petre,
diky za info. Zitra mrknu na ty thready a zkusim vymyslet nejakou sestavu. Od anteny potahnu kabel asi 5m takze to by nemel byt problem. S tou pixlou od parku to zni zajimave, ale nevim.. jsem asi ve 2/3 strahovskeho kopce, takze budu muset asi zakoupit nejakou poradnou antenu. Mrkni pls na mapu - ulice Pod Hybsmankou - jakou antenu bych si asi mel poridit?!? Z balkonu, kde bude antena, vidim pohodove na semafory na Klamovce. Nevim presne kam mam mirit.. :(
2warka, zdarec, jestli vidis na semafory, tak je velice realna sance, ze uvidis taky na standovu antenu...
kdybys chtel vyzkouset plechovku, tak ja jsem jednu vyrobil a muzu Ti ji na testovani zapujcit pokud budes mit ostatni vybaveni... Treba Ti bude stacit a nebudes potrebovat kupovat antenu...
xanda: na jak dlouho by jsme si mohli tu antenu vypujcit a kdy?
ALL: tento tyden bych jsme chtel provest test 360 spojeny s testem nove karty ma APcko. Jeste potrebujem pigtail. Ale s tim nebude problem.
Myslim si ale, ze asi nejlepsi je ta antena z Levi za 3090,- bez dph.
Prave ted nemam penize a tak bych potreboval od vas ty penize, abych ji moch koupit a Karlovi zaplatit tu kartu na AP. Zavolejte mi (603418555)
domluvime se kdy by jste mi je donesli.
Zatim CAu