Zda se to byt problem Edimaxu. I karta od Micronetu mela problemy. Je zajimave, ze PCI karty jdou vsechny, snad jen Zcomax, kdyz je jako AP na Linuxu a Edimax jako klient, tak to taky nejde. Viz. pripad Pavliho a Mrx. Je to divny, doufam ze nebudem muset menit AP. Prubnu dvorniho dodavatele Jirku, jestli by nesehnal na pujceni nejakou pcmcia od jineho vyrobce, treba ten Zcomax. Pak by se videlo. Jak jsem rikal, PCI karty by meli chodit dobre. Vyzkouseno proti Micronetu a nejake s Prisma 2.5 cipem. Tam to jde dobre.
Jinak se rysuje schuzka s Mrx111 o budovani site na Kladne a porizeni lepsi konektivity nez mam ja. Vse je v jednani, bude se infomovat na tomto foru.
Zatim cusec, Beny.
ZdenekM:
Nerikej mne ze si ani nenaskenoval SSID. Je to dost difny. To ap mne naskenuje milion veci.
Komunikace nejde , pac musel bys byt v MAC seznamu na tom ap.
All:
skusim otocit sve ap jako klienta na milana jako AP
DLink 520 s chipsetem PRISM 2.5, což je to samé, jako 626.
pak dam vedet, bude to chvilku trvat, musime se sejit oba u pc.
Prave ze se nenaskenuje ani SSID. Proste nic, ostatni site jsou videt.
U Pavliho a Merxe byl videt i signal, kvalita, kanal, proste vsechno, ale neslo se pripojit i kdyz byla povolena Mac adresa.
Je to divny.
Zcomaxovou pcimcia kartu mit pujcenou nebudu, takze jestli ji nekdo ma, tak se ozvete, prubli by jsme, jestli se to spoji.
Tohle jste videli? Je to na Lupe, jako prvni clanek. To je gol, chudaci modemisti. Budou jen nejake semipausaly, tudiz jen zpoplatneny urcite hodiny v pausalu /kredit/, jako je to ted u Home Interent.
Požadavky na zavedení paušálního zpoplatnění prosazovala v rámci Fóra až dosud především platforma ZUI (Zástupci uživatelů Internetu). Ta konkrétně definovala své požadavky, včetně toho na tzv. 24hodinový paušál. Možná to nebyl nejš?astnější název, ale jeho cílem bylo zdůraznit, že jde o paušální způsob zpoplatnění během celých 24 hodin. Tedy to, že uživatel bude platit pouze fixní částku a nikdy žádné minutové poplatky, bez ohledu na to, kolik minut skutečně "zkonzumuje". Bohužel druhé dvě jednající strany to měly tendenci interpretovat ve smyslu časově neomezeného připojení, tedy takového, kdy uživatel může "viset" na Internetu libovolně dlouho a nemusí se vůbec odpojovat.
Platforma ZUI si byla vědoma toho, že 24hodinové visení není možné, a proto svůj požadavek na čistě paušální zpoplatnění formulovala s ohledem na obdobná řešení v zahraničí - jako takové připojení, které může být různě omezeno, podle dispozic a množností toho kterého operátora. V souladu se zahraniční praxí pak platforma ZUI připouštěla například odpojování uživatelů po určité době souvislého připojení.
Ani to se nesetkalo s přílišným pochopením, když Český Telecom stále argumentoval nebezpečím přetížení své sítě. Nakonec se požadavek na 24hodinové paušální zpoplatnění řešil až na Řídícím výboru Fóra, formou rozporu. To došlo k závěru, že nejde o záležitost technickou, ale ekonomickou, a proto by se měla řešit v rámci ekonomické pracovní skupiny.
Platforma ZUI přitom prosazovala příslušný rozpor na jednání Řídícího výboru Fóra také z obavy, aby při jednání ekonomické sekce nedošlo k odmítnutí tohoto požadavku s poukazem na to, že to z technických důvodů nejde. Přesně to se ale stalo, i přes rozhodnutí Řídícího výboru Fóra. Hned 20. ledna, již po vystoupení generálního ředitele Ondřeje Felixe na jednání Fóra a příslibu vstřícnosti, Český Telecom ve svém stanovisku oznámil:
"24 - hodinový paušál - tento paušál je nabízen pro ADSL, pro dial-up Internet ho ČTc nebude nabízet vzhledem k riziku zahlcení PSTN sítě (toto by nebylo zajištěno ani v případě možnosti odpojování na straně ISP)."
Nebudou ani originační paušály
Dneska budu mit pcimcia kartu od Micronetu. Na stole to proti Edimaxu fungovalo, tak az budu unat vysedky z terenu dam vedet.
Jak napsal Jenik pomohly nove ovladace pro Microcom, mozna by stalo za to udelat neco podobneho s tim Orinocem.
Zatim, Beny.
Mame s mamou booka v posteli. Microcom pcimcia karta s novymi ovladaci proti Edimaxu funguje. Rychlost je na 11Mbps bez externi anteny, vsesmerovka je 9 metru nad nami. Pres strop a strechu. Takze v pohode.
Zatim cusec a upgradujte ovladace a fimweary pros sve pcimcia karty a prubnem konekt na Edimax. Cusec, Beny.
Tak jsem to konečně celé přečetl (jako na potvoru byl od včerejška, kdy jsem začal v práci se čtením celé diskuze, až do dnešního večera, server czfree down) a vypadá to velmi zajímavě. Snad jen 1 otázka. Už je vyzkoušený skok na Buštěhrad? Popřípadě a? se mi prosím ozve uživatel z Buštěhradu, který je připojen.
Tak jak to vypada v Krocehlavech?
Kde bude dalsi AP? Zatim se tu da docist o AP-Beny, ale nic vic ...
Co Cook, v jakem je stadiu? Co MilanK ?
Chybi mi tu nejake prehledne souhrnne info. Mapka je sice hezka, ale porad jeste to ma daleko k te prazske. Precijen nejblizzsi nody a jejich vzdalenost nikde nezjistite a o viditelnosti taky nic moc.
Cook vybuduje AP na poslednim panelaku u kulataku Americke ulice. Myslim, ze spusteni je na spadnuti. Bude tam sektorovka 180 stupnu smer zapad.
Vse ale zalezi na nakupu konektivity. Moje uz na to neastaci. O vsem jedna Mrx111. Urcite da vedet, jak je na tom.
jojo mas pravdu tady neni nic souhrneho. Kazdej na to kasle. Ja bohuzel nemuzu si cucat udaje z prstu jak vypada topologie v rozdelove, co se deje v krocehlavech.
Macimalne muzu rict jak je na tom beny a milan. Tam se velmy zainteresovan.
Jinak kty mape, pokud se ti nelibi, tak naprogramuj neco lepsiho, umistnim to rad na server.
mate nekdo cas a schopnosti spracovat nejaky web, kde by byla mapka treba ta sama a jeste nejaka jednodussi, kdy by byl zakresleny funkcni spoje a moznosti pripojeni ?
myslim tim funkcni topologii, informace o ap adminech, podminky atd...
nebo to nechame takkhle spartansky jak to je ...
zajima to vubec nekoho ?
mozna vam to vyhovuje takhle. Mne ne, kdo je opacneho nazoru ?