Jsem připojen na AP horal, vzdálenost 1,4km. On má 12db všesměrovku, já 24db síto, které je 4,2m dlouhým kabelem H1000 připojeno do Zcomaxe XI-626 (firmwary 1.0.7 a 1.3.6), na desce mám Intel PIIX4 chipset. Používám kernel 2.4.20 (WEXT 14), poslední HostAP ovladače z CVSka a Wireless Tools 26-pre6.
Mám link quality asi tak 26-28/92. Kousek ode mě bydlí aquarius, který má velmi pobnou výbavu (i stejný firmware Zcomaxe), stejnou link quality, ale packet loss 8%. Já, když už mi ten spoj jede, tak mám packet loss tak 70-90% (měřeno přes ping -s 1000 -c 1000 -i 0.01 10.11.13.1).
Jak jsem napsal, normálně mám link quality cca 28/92. Když ale začnu přenášet data, link quality mi začne kolísat někde mezi 8-14/92, to vydrží pár vteřin, a pak to celé spadne na 0/92 a trvá asi tak minutu, než to znova naběhne. Pak ale opět začnu něco přenášet a celé se to opakuje znova.
Zatím mi nikdo nebyl schopný říct, čím by to mohlo být, tak snad už mi nékdo konečně poradí aspoň tady, díky!
A spoj je celkem stabilní, dá se trochu prohlížet web, ale ještě se nestalo, že by to taklhe stabilní vydrželo víc jak tři hodiny. Jednou jsem měl dokonce packet loss 2%... Je to fakt divný.
A nezkouseli jsme to jeste. Nemame nahradni, takze se asi s nekym budem muset domluvit;-) Treb s Aquirusem:-o)
zrovna ted stahuju 30MB file (asi uz po 100:-((( )
Uz jsme myslel ze to vzdam.... co jsem mel rychlost cca 0.5KB/s
(stahovano z NS7.0)
mno, nastval jsem se a zkusil wget, ale vysledky byly stejne, nicmene se to da aspon
navazat, kdyz to spadne:-)
Ale nejak se to zmatorilo....samo od sebe:-/ (
a ted uz asi 1/2hod dosahuji ryxlosti kolem 7-8KB/s (s extremnimi vykyvy 0.x KB/s, 11KB/s)
na stahování se mi osvědčil download accelerator.
co ten aquarius ? nebydlí náhodou mezi tebou a ap od kterého bereš signál ?
a na kartě si nastav repeat 20. třeba to trochu pomůže.