;-)
Klikni na MONITOR nahore vlevo, pak klikni na "mapu" s barevnejma dubkama, a nacte se ti opravdicka ortomapa. Najdi se na ni, pak klikni na ADD POINT, pak na presne misto na mape kde jsi ty a vpravo se ti naloaduje formular pro vyplneni udaju.
That's it.
kmec: bohuzel, mam pochybnosti... (ze se vyviji nejaka aktivita ohledne AP)... doufam, ze se pletu a omlouvam se vsem, kterych jsem se timto vyrokem dotknul...
kmec: dostal jsi to zamitnuti pisemne... ? jsou nejake podrobnosti... ?
Panove ja nechapu jednu vec. Proc podle vas musi byt AP u nekoho? Stejne bude na strese, ne? Jedine s cim by mohly byt problemy jsou druzstva a spravci, ale vetsina barakus tejne spada pod jednu samospravu, tak co. Kouknete se na body Strategicka pozice 1 a 2, ktere jsem vytvoril, a IMHO jsou zhruba uprostred pozadovane oblasti (z jednicky byl melo byt dobre videt do okoli, protoze ta skola neni tak vysoka, z dvojky je to zase docela blizko, ale nevim, jak jsou ty baraky vyskoky, takze mozna tam nebude videt nikam).
A jak je to s tim clovekem, co rikal, ze by mozna udelal GW? To je IMHO jedna z jezasadnejsich veci, protoze pres tomcata az k Deuovi to bude pomalejsi nez modem .
Update: Nody uz tam pravdepodobne nejsou, takze prvni byl na pravem hornim rohu panelaku v Rezlerce, na jih od ZS Veronske Nam., druhy na lince tvorene pravou stenou obchodaku, pokuracujici dolu k poliklinice. Kdyz na to tak koukam, tak ten prvni moc nedava smysl, ale z toho druheho je videt vsude kde je potreba (melo by byt videt na jjwu, kde by se mohlo udelat dalsi AP pro ty severneji umistene, totez plati pro pitrise nebo Tarcha) a pokud by tam bylo street AP, tak by pokryvalo celou oblast rodiny domku, kde by se nejaky zajemce take mohl objevit (protoze tam IMHO nemaji kabelovku). A tim ze by u toho AP nikdo nebydlel by to bylo bezpecnejsi, protoze pri zasahu blesku by sice odesel router, ale nic dalsiho, zatimco kdyz by nekdo byl na router na strese napojeny treba TP kabelem, tak by mohl skoncit spatne. Jediny (a dalo by se rici existencni) problem tvori spravce a druzstvo.
Začněme schánět od firem konektivitu...teď mě napadá z hlavy Inway, Pragonet, ale bude jich určitě spousta. Volejte, ptejte se, jinak zůstane u tlachání.
když se podívám co nabízí klan arachne který berou konektivitu od inway a prodávaj to na Praze6, tak to u nás musí jít taky
Tak AP snad jiz bude!
Mam na takovych 90% pozehnani od naseho bytoveho druzstva ze si mohu na strechu hodit antenu, jen musim sehnat firmu ktera by mi ji tam umistila a vyresit kam asi tak umistit bednu s pocem (strechu {jeji povrch } mam tak 1m na hlavou) - do bytu se mi ho dat moc nechce, uz mi tu jedem poc huci 24h dene.
Ted si jedu do i4 pro 626.
Antena se dela v plnym produ a sehnal jsem dokonce i cloveka (bydli ale v Modranech) ktery se antenama zabyva a vyraby je.
Zatim to bude asi tak, ze budem jen uzavrena sit a pozdeji se napojime na CZF a sezene se ISP na inet.
Najhorsi na tom je ze my chyby tich 10% do absolutni jistoty ze se nic neprihodi :(( a nejaka stara baba si neco nevymysli
- snad se ale nic nestane