bohuzel jako ostatne ve vsem v tomdle svete jsou a budou problemy. Nic nam nemuze jit lehce, dycky to musi jit s nakyma problemama.. Co se tyce toho typka tak fakt nevim jak na tom je. Ja sem snim prisel jen do styku kdyz nam delal tu masticku pro psa Jinak mi prisel jako takovej zvlastni, ulitlej clovek. Je mozny ze z ty strechy mu neco jde do kapsy. V arnice to bude podobne jako na node mafa a to tak,ze si tam zasrany eurotel,tmobile a pobodny vopice nechali udelat stozar a antenu. Osobne si myslim,ze pokud nevyjde arnika muzeme to rozject na node mafa ,kde by mohlo byt o neco mit problemu, uz jen z toho duvodu ze v precednictvu je muj tatinek a celkove ten barak se stava z lidi co se znaj.
Rozhodim dneska site a zjistim aspon jestli by to bylo vubec mozne dat na strechu nakou antenu. pokud se nemilim tak by nam mela stacit vsesmerovka, ktera by to posilala do vsech smeru? Jak je to ale s rusenim signalu ostatnich zarizeni (anten) co budou na te strese? Da se to nak promerit abysme je nerusili , nebo jak se todle zjistuje ? Posledni moznost porad zbejva na balkone node mafa,ale strecha je strecha...
Tak jsem vcera uspesne nakoupil 2 AP, ktery by se dali pouzit na testovani. Ale ma to jeden hacek. Nemam k nim poradnou smerovou antenu. Nemeli by ste nekdo neco takovyho na 2.4GHz?? nebo nejakej hint jak to vlastne resit dal??
HEH ... 2xAP ...D-link DWL900AP + "antenky" vsesmerovy a 2dB ;o) ... Ale soused snad koupi jeste nejakou smerovku ;o)
Jen by me zajimalo jak moc zavisi citlivost anteny v soucinnosti s vykonem koncovyho stupne vysilace a vyzarenej vykon do eteru, aby na me neprisli z telekomunikacniho uradu ze jako noco nesplnuju (nejakou jejich normu)? A jak potom zavisi ten vyzarenej vykon na maximalni mozny vzdalenosti od verejnyho AP?
Problem je v tom, ze on me ma z okna (podle fotek) schovanyho za nejakym panelakem :(((( .... proste PRAHA ) ... takze leda jeste zkusit podivat se ze strechy.
principielne se nicemu nebranim, ale tenhle tyden to uz nestiham a pristi sem pryc. stejne ale mam pocit ze stranek I4, ze objednany karty budou dodavat az v breznu, takze patrne zadny spech. jinak se pokusim zjistit, jak je to vlastne se strechou v baraku a kdo ji sefuje. pak zacnou velky nakupy
PS:thanx dzosh. ten lynux sem myslel jako meziclanek mezi antenou a pracovnim PC u koncovyho node, takze neco jako firewall
ale jeste se musim doma kouknou jste vidim na Arniku ... bydlim totiz v zabehlicich ve dvojpanelaku(Ke skalkam) u HAMRu a mam vyhled spis na Sporilov.... chtel jsem se jeste zptat (vim sice ze budu vypadat jako DEBIL, ale ... )jak mam umistit NOD na mapku dik 8)
Zdravim vsechny nadsence. Myslim ze bych se klidne na vytvoreni AP podilel. Nedokazu si predstavit co by to melo vsechno obnaset, ale ruku k dilu prilozit muzu. V IT oblasti pracuji, takze bych "snad" mohl necim prispet co se tyce treba nejkyho hardwaru atd....