Asi tam vaděj náky baráky :-( Prověření signálu by bylo super. Teď jsem se vrátil ze střechy a i z toho okénka toho vidim celkem dost. Bohužel štít je až 1,5m nad okénkem. Myslíš že bys tam něco chytnul? Respektive na druhou stranu by to muselo projít přes tašky a fólii. Jestli bys byl ochotnej zkusit to tak bych byl moc rád.
Signal bych proveril, ty tasky nevim jestli tio projde.
jen na upresneni, jaky presne je to ten tvuj barak, jak jsem psal u vraha s tou antenou otaceci na strese nebo jiny?
k tomu mereni, problem je ze musim vratit antenu, ale pokusil bych se nejak dohodnout, ze bych si ji zatim nechal. v breznu na ni bude user, takze se stejne proda.
Nevim, jak jsou na tom ostatni. Muzu si obcas pujcit od kamarada notebook s wifi kartou, kde jsem mu uz rozjel netstumbler. Mam vyzkouseny, ze to funguje. Ale jelikoz si to pujcuju, tak to nemam porad. Jestli ma nekdo neco svyho a ma cas, tak by to asi bylo lepsi. Jinak ale kdyz se domluvime na nekdy na vikend, tak by to nemel byt velky problem. Ja to u sebe na strese jeste jednou zkusim v nedeli promerit. A zaroven se tam mrknu na tu viditelnost na Bustehrad. Pujcim si dalekohled a prozkoumam to. Fotak mam, ale jen 3x opticky a 3x digitalni zoom, coz na tokovyhle foceni neni.
AP ma stavet Cook. Jedna se o AP, ktere bude nabizet pripojeni od CRA. Tudiz plan MRX111, ale jelikoz se zatim nemuze MRX111 dostat na panelak v Benesovsky, kde bude zakladni POP s AP smer Rozdelov a smer AP Cook, tak to asi zatim stoji. Nevim presne jak na tom je.
Jinak jdu zitra merit signal ode me u Viperxe, bydli u Vraha. Doufam ze to k nemu dostrelim.
Ceny oficialne od CRA nemam, ale myslimze od nich to bude tak za 950,-
Ja jsem myslel pripojeni, ktere bude nabizet MRX. Tam cenu nevim, myslim kolem 650,-. Je ale ted problem vybudovat zakladni AP, v Benesovske to nevyslo. Hleda se jine umisteni. Zatim je konekt ode me, ale uz nestiham.
CRA sice na KLadne jako ISP nejsou, ale maji tady tri POPy. Jedn v Benesovsky, jeden na Kokosu a jeden v Rozdelove, takze se s nimi da dohodnout na odberu konektivity. Ne na nejakem programu z jejich nabidky.
Jestli jsem dobře rozumněl, tak má Cook problém s přístupem na střechu a stále na tom pracuje.
Pro mne by bylo asi naprosto ideální, pokud by šlo přidat k milank kartu a směrovou anténu, kterou by mne nasvítil jako to dělá pro mrx. Jinak jsem schopný v této chvíli jet jen jako client někoho na koho uvidím (doufám Beny). Pokud by ne mne někdo jel clientem, můžu dělat okamžitě AP pro Buštěhrad a myslím, že i pro každého z Kročehlav, kdo si na mne rozjede směrovku.
Zítra bych měl vidět osobně Benyho, tak o tom doufám dáme řeč.