Ad. 1. Výrobce jsem se ptal, Ale odpověděl něco v tom smyslo, co bych chtěl za tu cenu, ale že by ho zajímala situace na našem trhu. Takže jestli to má, tak to nevím. Asi jo, po nynějších zkušenostech si to myslím a v to doufám. ale rozhodně to není k dispozici v SNMP utilitách od výrobce.
Ad 2. SNMP utility dost očesané. Nelze zjistit sítě v okolí (kvalita/BSSID),. Zatím mi nepřišlo, že by vytuhnul. Kdykoliv jsem se na něj za poslední měsíc kouknul, tak byl živý. Jinak co se týče kompatibility, Tak tady zatím nemám na koho nasměrovat anténu. žádný AP v dohledu. Ale tak do měsíce, se to snad rozjede i tady. Ještě to vyzkouším v práci, tam jsou v dohledu APcka.
Stále se tu komentují různá AP, ale stále jsem se tady ani nikde jinde ve fóru nedozvěděl jestli existuje HW AP nejspíš s routrem, které bych mohl použít pro připojení několika lidí z jednoho domu, kde příjem signálu je přez wifi a ne kabelovým modemem. S tím, že máme každý svoji domácí sí?.
Chci to řešit hardwarově, protože nechci aby mi trvale běžel počítač v ložnici.
Jak jsem již zjistil, AP musí umět client mód, musí umět spojit 2 různé sítě (venkovní 10.10. a domácí 192.168.), což např. SP 918 neumí.
Najde se někdo kdo skutečně poradí s řešením???
Nebo si zase přečteme proč to neřeším PC - (na to dopředu odpovídám, protože chci hardwarové řešení, raději do toho něco investuji, hlavně, že to bude chodit)
Rád bych věděl co k tomu vše potřebuji.
Děkuji za rozumné řešení.
Zarizeni, ktere tohle umi je treba Vigor2200We, ktery mam na pude. Ted to sice jede v modu AP, ale je to spis vhodne prave pro ucely klientu.
Ma to vestaveny 4-portovy switch, firewall, podporuje to DHCP,NAT, (pouze RIP). Funguje to jako router pro kabelovy modem, ale jako WAN port tam je i WiFi pres externi antenu na reverznim SMA.