Tady je rychle poskladana panorama (1.4 MByte) od anten na nodu Ujezd. V dohledne dobe se pokusim oznacit na obrazku pro orientaci jeste vyznacne body.
Sektor ozareny moji antenou k "verejnemu pouziti" zacina zleva od Petrinske rozhledny a konci zhruba tou hroudou na obzoru uprostred mezi zizkovskou vezi a Hotelem Towers (Forum), coz je Dopravni podnik v ul. Na bojisti.
Zitra ve stredu 26.6. zhruba od 17:00 budu montovat vetraky na bednu na pude. Bude proto vypnut nod Ujezd, a to dokud to nedodelam. Snad se to do noci podari.
Neúspěch :(. Před chvílí jsem byl požádán o ukončení vrtání na půdě kvůli rušení nočního klidu.
Takže větráky jsem namontovat nestihl, počítač nechávám vyjmutý z bedny, zítra jsem v práci až do noci a k opětnému zprovoznění nodu Újezd tak dojde až v pátek 28.6. Děkuji za pochopení.
V Lidické by se mělo nechat připojit. Důležité je mít přístup na střechu, zjistit si výhled do ul. Kováků (Deu), na Malvazinky (jbohac), nebo směrem od Pavláku k Nuselskému mostu (perspektivně root). Deu nebo root Ti pak určitě rádi proměří signál. Bude-li OK, stačí koupit hw zhruba za 7-8.000K, namontovat na střechu anténu, dát k ní nějakou starou 486ku, od ní drát k sobě a jedeme!
Orientačně se podívej do <A HREF="http://www.czfree.net/forum/showthread.php?threadid=91">Bazaaru</A>, všechno Ti fakt levně obstará Deu. Sám budeš muset dokoupit různý materiál na upevnění antény, přívod elektriky apod. Napřed si ale domluv proměření signálu, to je alfa+ω.
dnes jsem se vratil po tydnu z dovolene. Veskera technologie tedy bezela bez dohledu, vcetne veder a prudke boure uprostred minuleho tydne.
Vysledek je dobry, tzn. spojeni na nod#1 Andel, Kovaku slapalo po mem prichodu na 100% vcetne internetu. Jedine, co nepreckalo, byla Avaya na sektorovku 180<sup>o</sup>. Proste se ztratila ze systemu, objevila se vsak ihned po rebootu linuxoveho PC na pude. Pricinou asi nebyla teplota, ale mozna nejaky ten "uraz" behem bourky. Budu pracovat na pridani nejakeho watch-dogu k automatickemu resetovani stroje pri vypadku nektere z karet, nebo zabloudeni PC.
Kdo mate zajem se pripojit, nebo si chcete vyzkouset pripojeni z ulice a mate potrebny hw, postupujte, prosim, podle navodu Dea v tomto threadu ze dne 19.6.
Tak zacinam planovat instalaci AP na smichove v oblasti Hrbitova na Bertramce. Ze strechy poridim panorama a hodim to sem. Vy mi na nich pak ukazete kde mate ty sve AP. Snad se to podari slinkovat. Do te doby uz budu mit pripravenou tu svou 512 kbps na sharing .... )