Systémovější řešení by ale bylo spíš zjistit, proč to při tom samovolném resetu padá nebo? když resetuju kartu manuálně, tak to nikdy nepadne.
BIOS už jsi přeflashoval na 1.1.1 a 1.5.6 ? Já před chvílí, takže zatím žádné postřehy (i když mě můj domácí stroj už docela dlouho nespadl).
O fw 1.5.6 k flashovani zatim nic nevim. Nemas odkaz?
O tom nepadani pri manualnim resetu. Mozna by stalo za to zkusit resetovat kartu nahodne i nekolikrat za vterinu jak se to deje pri slabem signalu a prenaset data. Mozna by se pak dalo strefit do nejakeho slabeho mista a zatuhnout tak stroj. Vypada to ze reset sejme stroj jen s urcitou pravdepodobnosti - takze vic resetu vic tuhnuti.
2 cijoml: ten tvuj patch jsem samozrejme zkusil jako prvni, ale jak se zda, je na nic. Do te rutiny, kterou patchujes ty, se program vubec, na mem routeru, nedostane.
Pokud to mas odzkousene, tak prosim napis svoje PRAKTICKE zkusenosti. Pokud ne, tak to prosim vyzkousej a napis svoje PRAKTICKE zkusenosti. Pokud nebudes nic zkouset, tak prosim nepis svoje dojmy jako by to byla skutecnost.
Simandl ano, u me ten patch funguje a u asi dalsich 6ti lidech o kterych vim taky - asi to bude jinym problemem primo v tvem serveru - hledej problem v jinem zelezu.
2 burza: pocet padu zavisel na tom, jestli nekdo stahoval data nebo ne. Klidne i 30 rebootu denne. U me to bylo (po uprave hostap mi to jeste nespadlo) kvuli karte v klient modu, ktera ma mizerny signal a tak ji ovladac casto resetoval.
Resetoval ji a stale se ji pokousi resetovat skokem na rutinu, kterou jsem upravil. Mam to zaznamenane v logu, ze se neustale skace na to misto. Ted uz tedy na tom miste je jen zapis do logu, takze karta jede bez tech milionu resetu.
2 cijoml: poslal bys sem prosim ukazku logu pred tvym patchem a ukazku logu po tvem patchy? Poslal bys mi prosim kontakt na tech 6 lidi, co ten tvuj patch uspesne jedou? Popsal bys trochu konfiguraci pocitace a te wifi karty - mas ji v modu managed?
Chtel bych shromazdit co nejvic informaci o problemu a vic lidi vic vi.
V logu (/var/log/messages) by melo byt videt z ktereho mista ovladac kartu resetuje a jak casto.
Ja mam v logu uz jen "too many reset tries, skipping" a tato hlaska taky pochazi z te rutiny co jsem upravil (nenuluje se totiz citac resetu)
2 Ctirad: poslal bys sem prosim ukazku logu a pripadne jestli vis o nekom dalsim kouknul se do logu k jinym a poreferoval co maji v logu?
cau, zatim mi to jede, ale fakt je, ze pres muj router jde zatim minimalni traffic, tak to padalo cca 1x za 36 hodin a ted jede teprv 17.
kdybych to sem pastnul cele, tak by bylo krasne videt, ze cca od 3 do 8 AM se karta vubec nesnazi resetovat, protoze neni zadne ruseni, naopak po odpolednich je to katastrofa ;(.
pocituji i vypadky (psalo se tu o tom v nejakem jinem threadu), kdy mi nejaky breeze vleze na kanal a mam treba 2 minuty link quality 0, v noci mam kolem 30.
syslog po uprave...
Feb 22 19:40:08 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 19:42:03 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
...
Feb 22 19:53:46 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:02:58 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:03:32 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:12:58 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 20:18:32 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
...
Feb 22 23:06:51 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 23:41:17 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 23:42:11 lunix last message repeated 2 times
Feb 23 01:39:58 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 23 01:40:22 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 23 03:17:57 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
2 marc: a padalo ti to i predtim? Proc neposles log pred upravou? Bylo by z nej poznat jestli se ti karta resetovala. O tom co se deje je treba vic informaci nez jsi napsal
2 covex: mas pravdu. Koukal jsem do toho a zamezit resetu jde i elegantnejc nez pomoci return; Ale takhle je hned videt o co jde. Spis bych to pocitadlo vyuzil a vypisoval to cislo do logu O te pricine proc to skace na reset zatim nic nevim. Neni cas ale chystam se na to (jak jsem psal v uvodnim prispevku) Zkusit snizit to cislo pro skipping taky vyzkousim a uvidime. Ucel ale je uplne zamezit resetum, aby se nemusel pak nastavovat znovu vykon a podobne (teda jestli se to pri resetu ztrati, ale asi jo).
2 cijoml: Diky za nabidku. Predpokladam, ze to je ten patch co jsi poslal do hostap mailing listu, takze ho mam. Jestli ne, tak mam zajem. Klidne ho sem soupni. Nechci byt doterny, ale jeste jednou: poslal bys sem prosim ukazku logu pred tvym patchem a ukazku logu po tvem patchy? Poslal bys mi prosim kontakt na tech 6 lidi, co ten tvuj patch uspesne jedou? Popsal bys trochu konfiguraci pocitace a te wifi karty - mas ji v modu managed?
2 pokluda: nevim jestli to bude zrovna ono, ale mozna se jedna o
iwpriv wlan0 reset 1
2 cijoml: diky za info dalsi kolem tve verze patche bych probiral v tematu ktere jsem pro to stvoril
tady bych dal probiral veci kolem me verze
rozhodl jsem se toto tema moderovat - to znamena, ze tu necham jen prispevky ktere uznam za vhodne pro dalsi pokoleni je to bezny zpusob - moderovane konference nejsou nic nemravneho
neznamena to ale ze ty prispevky ktere zrusim byly spatne. To ne. Ale jen pozbyly vyznamu do budoucna - jako treba dotaz od Burži jestli je treba manualni reset - to jsem odpovedel a neni jiz duvod aby tu otazka visela a prodluzovala hledani.
Chtel bych aby se tu vedla diskuse o problemu, ktery nas vsechny trapi a byla tu prehledna diskuse kterou se bude moct projit i clovek ktery prijde treba za mesic. Chci aby nenasel tema s milionem prispevku.
Samozrejme nikoho k nicemu nenutim. Pokud vam tu bude tesno, zalozte si vlastni tema.