Prave jsem si prinesl ASU14, vecer ji namontuju, takze doufam ze konecne budu mit hodnotne spojeni a ze ten signal vydrzi.
Nevim co se stalo, krom toho ze sme to sito24dB namontovali az pod antenu (to puvodni se prekryvalo s vsesmerovkou). Mozna nekdo uz sundal tu puvodni a tim se snizilo stineni (to sme minule nestihli).
A jak si vyresil polarizaci u ty ISM14? Ja sem tu prave mel ISM24 a nejak se mi nedarilo na ni neco chytit. Otoceni o 90stupnu moc nepomohlo.. No tak sem ji dal na WINEL.
Ta ASU14 co mam je od Zusky. Mam na ni ted signal max.24/92 coz je krasa. Zajimavosti je ze mam antenu pri nejsilnesim signalu nasmerovanou na CVUT FA, takze evidentne odraz. Sem zvedav jak se to zhorsi az nekdo otevre okno.
Packet loss 2%.
AP na winelu je zatim nastaveny na 5Mb, jesli se nepletu vcera jeste byl na 2Mb, takze si z toho vic nez 1Mb nemohl dostat.
ja se jen omlouvam, ze dnes v noci nejelo AP arachne-severovychod; nepodaril se HW restart a dostal jsem se k tomu az rano, takze vam nefungoval uplink.
V zasade dusledkem tech zmen je i to, ze tam ted jede zeba a ospfd, takze by nekdo (asi Macros) mel na Winelu nastavit OSPF; my ted site 10.18.0.0 a 10.18.1.0 neroutujeme ani staticky, protoze nam to nejak blblo (statickou routu mozna pridam).
Tzn. rychlosti prijeni na testovaci adrese 10.18.1.100 nejde testovat kvuli tomu, ze ta sit na AP ted docasne neni routovana, ale snad to Macros do vecera nejak nakonfiguruje - v podstate potrebuju, aby me sem vsechny site posilal pres OSPF (BGP se odklada nejdrive na pristi mesic, proste dokud nebude existovat spojeni e60-winel, tak o tom nechci vubec uvazovat...)