Vim, ze je to celkem zbytecny dotaz - ale preci jen.
Lokalita: Praha 9 - Vinor, ulice Labetinska. Zastrceny docela v doliku ;(
Nahodou nekni nekde kolem nekdo s pripojenim, kdo by chtel, abych se s nim delil o naklady?
Jsem dole v hloubetine a budu mit (od jineho cloveka v hloubetine) net, nicmene jsem v doliku - zkus zjistit, jak jsi na tom s viditelnosti.
Znam cloveka v Hornich pocernicich - ma net a je radioamater.
Znam cloveka v Cakovicich v panelaku - nema net (telefon), ale je to HW vyvojar a treba nekoho uvidi.
Znam cloveka v Zelenci, ale to je asi k nicemu
Napis, zda do nektere z techto lokalit vidis a ja zjistim a poslu presnejsi adresy.
Zdravím Yokotashi, vidi ten clovek v Cakovicich na zapad a sz mezi Ladvi a byvaly prasecak v Brezinevsi? Pokud ano, rad bych se podilel na vlastnim pripojeni s dalsi moznou navaznosti k centru nebo naopak.
Clock>
Jsem v Březiněvsi a z Čimic od sebe vidím tak kouř z komínů - jsou za horizontem. Přímá dohlednost je na východ do Čakovic a Letňan - problém je Ládví, které by ale mohlo nést i řešení :-)
bydlím v paneláku v Uherské ul. ve Vinoři, objekt je v osobním vlastnictví (jednotlivé byty), s lidma se tam mluvit dá, myslím, že by bylo reálné postavit na střeše i větší anténu a udělat přípojný bod. osobně bych byl ochoten zainvestovat do 10 kKč, pokud by se našlo více vinořáků, mohli bychom to dát do kupy.
bohužel nejsem v této problematice nijak zběhlý. takže bych potřeboval poradit, co bych pro to musel udělat a zajistit, dále absolutně netuším, jak se zorientovat na zdejší mapě a kde bych hledal další bod, se kterým se spojit atd.
nejsem žádný ořezávátko, ale na tomhle webu si připadám fakt jak lama
spojení na mne je případně na david@weil.cz
jsem zvědav...
Taky sem z Vinore, a taky mam zajem na netu. Bohuzel sem se koukal na mapu, ve ktere sem se o dlouhe dobe vyznal, a ve Kbelich nic neni. Je tam akorat Eurotelacky AP, ale to je samozrejme soukromy... takze smula...
vinořáci, vydržte. vypadá to naděje. snažím se teď o dotažení mikrovlny a sdílení připojení zatím v rámci sídliště. zřejmě vznikne občanské sdružení, ale nechci předbíhat.
po 11. 3. bude mít více informací. dám sem vědět
Nabízím se jako další vinořák k připojení. Ulice Ke Mlýnku - vedle rybníka, je to tam docela zastrčený, ale kdyby...
Nevím zda počkat na CZFreeNet, nebo si pořídit ADSL.
Pokud by se podařilo kontaktovat vlastníka komínů ve spodní části vinoře, mohl by být pokryt celý... Bohužel jsou zde již mobilní operátoří a netuším, zda se to nebude rušit...
Oznamuji zkusebni provoz AP VINOR. Predmetem tohoto provozu je zjisteni Vasi viditelnosti. Toto AP je zatim bez konektivity do zbytku CZF, ale bude pripojeno snad do mesice. Pokud zjistite, ze na me vidite, zazadejte o dalsi podminky PM (financovani, IP, WEP, MAC).
Otazka je kdy signal zmizel. Je tam vsesmerovka a yagi. Yagi vysila na Letnany. Vsesmerovka pokud vim ma ve vertikalni ose pomerne maly uhel vyzarovani a nas barak nepatri k nejnizsim, takze to klidne muze byt tim, ze si zasel za kopec. Mereni pokryti sem jeste neprovadel, ale treba cakovicky AP sem s notebookem chytnul max na 200m. Chci to tu projet v sobotu.