Jo, signal ted kolisa vyse (kolem 50), ale potrad kolisa a i pri pingu je packetloss dost drsny. Do predvcerejska byl naprosto nulovy. Tak cim to je? Vazne lidma se spatnym prijmem? Jakej prijem je teda spatnej a jakej je dobrej?
nazdar lidi,
zitra jsem si dohodl s jednim kamaradem mereni signalu (jak jsem psal vyse) na vas budouci AP. Je mozny pri uspesnym spojeni alespon uzit PING?
Prosím všechny členy, aby zde nadále již pokud nemusí nepsali a psali v našem lokálním fóru i když třeba sí? nefunguje v danou dobu a raději počkali až se to načte.
nějak mi přestala chodit notifikace (nejspíš jsem prostě jednu zmeškal a od té doby to tudíž nešlo), takže jsem teď pročítal zprávy asi za poslední týden jen díky upozornění od Stay d...
Potvrzuji účast na srazu v neděli 9.3. v 18:00 (zdůrazňuji, nikoliv 17:00) v hospodě Na Ledárnách. Jestli je to ale nějaký zakouřený pajzl, jak tu někdo naznačoval (já tam ještě nebyl), tak bych ocenil, kdyby někdo věděl o lepším místě. Ale netrvám na tom, možná bude lepší to tím nekomplikovat.
Jinak můj stav je takový, že mám domluveno zapůjčení 14dBi ploché antény od i4 na vyzkoušení, takže pokud ji dneska (v pondělí) budou mít (řekli mi, že asi ano), tak už snad pojedu. Pokud by se ukázalo, že nestačí, tak koncem týdne by měl Ferimex dostat tu 18dBi, co jsem o ní mluvil původně.
Ja muzu nabidnout sebe a sveho notebooka s wifi kartou a s pigtailem. Buhozel antenu nemam. Muzem pouzit antenu z linku na dvorce. A budem to mit vyzkouseno i s utlumem na kabelu a na bleskojistce.
Budu moc az nekdy ve ct nebo v pa, protoze ted jsem nemocnej a rad bych to jeste vylezel.
caudy
ahoj, dneska jsem i ja testoval signal :-) napisu vam jak jsem dopadl:
testoval jsem to pomoci polarkace 11dB odrazem od baraku. Nameril jsem v NetScrumblerovi toto:
MAC: 0060B36ADC0A
SSID: zpnet
kanal: 3
signal: -78
noise: -101
SNR: 21
pokud jste to vy, jsem moc rad a timto me muzete zaukolovat necim co potrebujete. Rad bych se ucastnil i srazu.
Tak to zkouším s půjčenou anténou ASU14 od i4 - vypadá to takhle:
Link Quality:18/92 Signal level:-89 dBm Noise level:-100 dBm
ne, že by to nešlo (při pingu na AP se ztratilo "jen" 3% paketů), ale řekl bych, že to je na hranici únosnosti. Asi přeci jenom koupím tu 18ku od Ferimexu.
Jinak na 10.10.0.1 jsem se ale nedopingal vůbec (From 10.10.85.1: Destination Host Unreachable) - buďto dělám něco blbě, nebo to teď zrovna nejede, může to někdo potvrdit?
Cely vcerejsek nesly vubec ani Dvorce. Jako by to tam uplne zabalili a vypli, nebo co. Bontonacka smerovka nebyla ani prichycena na jejich AP, takze zjevne vubec nebezelo. Jak je to ted jsem zatim nezkousel. Bohuzel, ty Dvorce opravdu spis nefunguji nez funguji obecne.
Jinak podej zpravu o te 18dB, jsem moc zvedav. Jen se divim, ze mas s tou 14dB tak spatny signal. Moje plechovka ani Drakulova MMDS nemuzou mit o moc vetsi zisk (pokud vubec) a jsme oba mezi -75 a -78dB, pokud si to dobre pamatuju. Jaky mas utlum na kabelazi?
Vypadek na Dvorce.
Dnes jesem mluvil se Srandou a byl se podivat na strese Bontonu. Vse pry bylo OK jen v antennim kabelu u spoje prelepeneho vulkanizacni paskou byla pry natekla voda. Takze to rozebral ted se to susi a zitra dopoledne (Ct) by to zase melo jet.