Muzes prozradit na jake technologii to bude postavene? IR-Laser? Jakou planujes u jednotlivych typu pouzit optiku? Bude opet pouzito AUI nebo rovnou TP? Bude pouzito tistaku nebo vrabci hnizdo?
Zmíněné technické detaily známé ještě nejsou. Použitá optika
bude upřesněna v okamžiku, kdy se bude vědět, jakou cílovou vzdálenost má mít prototyp. Zda bude použito AUI nebo TP bude optimalizováno vzhledem ke konkrétním podmínkám na testovací trase, k množství času k dispozici, k výrobním kapacitám k dispozici a k tomu, zda někdo bude mít zvláštní přání mít vývoj provedený speciálně s TP interfacem a bude ochoten na to přispět.
Co se týče tištáku a vrabčího hnízda, bude to závislé opět na konkrétních vývojových podmínkách a zvláštních přáních sponzorů vývoje.
Stejně je to i s použitím klasických nebo integrovaných součástek.
Zda se nechá vyrobit optika na zakázku nebo bude použita již existující, která se dá někde koupit, je závislé na tom, jak velký cílový dosah bude zasponzorován sponzory vývoje.
Zda bude použit Luxeon nebo laserová dioda taktéž není známo a opět závisí na zasponzorovaném dosahu. Jediné co snad lze s určitostí říct je, že nebude použit infračervený rozsah, neboˇt prakticky neexistují použitelné optoelektronické prvky, takže pracovní vlnová délka bude pravděpodobně 630 nebo 650nm.
Zatím byly provedeny pouze kalkulace k předběžnému zjištění finanční náročnosti nákladných optických částí. Další rešerše a kalkulace budou prováděny již při vývoji, který bude oficiálně zahájen v okamžiku dojednání přístupu k testovací trase. V tomto okamžiku bude také zmražena cílová vzdálenost podle stavu podpory, která bude v tomto okamžiku sjednána.
Momentální stav dojednaného sponzoringu je 0. Respektive, minimální částka, kterou si může dovolit investovat hlavní vývojář projektu, který se linkou připojí do Internetu. Pokud by se ukázalo, že náklady i na 3,5km by měly přesáhnout tuto sumu (což zatím vypadá že přesáhnou) a nikdo nepřispěje,
vývoj nebude zahájen.
Pokud budou zjištěny jiné závažné aspekty na trase, které způsobí nevýhodnost připojení bezdrátovou optikou pro danou lokalitu, čímž pomine důvod pro účast hlavního vývojáře na vývoji, vývoj taktéž nebude zahájen.
Konzultant: Clock
Realizace a konzultace mechaniky: Kozel
Cílová vzdálenost projektu je 3km, cílová spolehlivost 99.9%
a nastavení se provede standardním univerzálním držákem z Ronji, který má mechanismus jemného směrování.
U vypočtu širky svazku jsem předpokladal že bude efektivni šířka svazku 1m. Jinak neber to ze chci shazovat tvou praci, taky konstruujeme jednu ronju a dnes ji hodlame nainstalovat ale opravdu mi prijde ze nesezenes dost presne soucastky na vzdalenost >2km.
Co se tyce drzaku, celkem v pohode se tim ta "1 minuta" da udelat, horsi je to s kyvanim staveb. Jak tohle chces na ty vzdalenosti resit? Ja tady mam rozkuchany stary disketovy mechaniky (51/4 se da poridit za dvacku) a snazim se z tech serv na pohyb hlavama a prilehlych svabu sestavit nejaky aktivni zamerovadlo, ale nevim jestli neni treba nejaky lepsi reseni.
honzo, to kývání staveb je minimální. ten dům není zas tak vysoký, aby někam ulítl. pamatuju si jedno číslo, že žižkovský vysílač při silném větru kmitá 60 cm, tam úplně nahoře, na tom nejvyšším ochozu.