To je myslím rozumné a navíc pozitivní. Večer to protelefonujeme a myslím, že bysme mohli věnovat jedno víkendové do(od)poledne na proměření skoku ze střechy od jenika na Buštík a proměření skoku z Buštíku na Makotřasy.
Jo kluci, jen tak dal. Tohle vam schvaluju. Promerit co se da. Ve stredu vsechno proberem, doufam i se mnou. Zatim je to krute a namuzu se toho zbavit.
Právě jenik zdrhnul z vymrznuté střechy. Za to, že tam vylezl mu patří můj dík a vděk a doufám, že to neomarodí. Podařil se kontakt včetně komunikace. Kvalita nebyla největší, ale je třeba přihlédnout k faktům, že já měl anténu za oknem (tedy o asi 6 metrů níže, než je plánováno (a proto pod úrovní vrcholků stromů) a jenik jel svou 14db anténou. Pokud by se odstranily tyto nedostatky, myslím, že letíme na plnej kotel.
Zítra by měly proběhnout pokusy proti strestikovi (to už mne střecha nemine) a doufám, že se dobereme také kladného výsledku.
No kluci parada. Ja mel trochu strach, kdyz jsem koukal do mapy a videl jsem, kde je ten plynojem a Jenik. Myslim, ze tam stejne dost zasahuje. Kolik jste tedka jen tak namerili pro zajimavaost?
Tak ti tedy pekne dekuji za tu fotku. Aspon lidi vidi, jak vypada clovek s chripkou, ktera necjce porad ustoupit.
Jen k tomu AP na Jetsona. Vime jak to je. Nejlepsi reseni vidim v AP u MilanaK se 180 stupnovou antenou smerem na Bustik. To by jsme tam na ni chytli dalsi usery, kteri se tesi na sit. Je jasne, ze by ten spoj nebyl asi na 450 kb/s, to urcite ne. Co ja vim, tak muzu sehnat 180 sektorku, ktera ma 12 dB. Nevim co pouziva MRX111, kdyz ma takovy dostrel. Da se to od nej zjistit.
Tohle proberem ve stredu, ten Bustik je dost strategickej.
Dobre, dobre. To vis ze te pochvalim, takhle psast dlouhe eseje jsem te dlouho nevidel. To jsi psal v dobe, kdy jsi se chtel na vsechno vykaslat a kdy te stvalo, ze nikdo nic nedela. Ja vim, ale od te doby se toho dost zmenilo a ja myslim, ze k lepsimu.
Jen tak na okraj. Ta kamera fakt se vypina kvuli te rychlosti do netu. Tedka nikdo ven nic neposila a me to zatim drzi, a jak vis ja mam tedka omezeno na 500/128 a kdyz tam nekdo pres den vleze a neco ven posle, tak to spadne. Budem urcite neco od MRX potrebovat.
Hele, pokud by šlo o nasvícení Buštěhradu, můžu dát tu Yaginu, co mi přidali k anténě. Má 12dB a myslím, že směrovost u ní nebude kritická.
Jinak bych doporučil mrknout tady někde po štěrbinové sektorovce. Udávají u ní hodně slušný výkon. Vzhledem k potřebné horizontální polarizaci, by nebylo divu, kdyby na ní mrx jel.
Jo jinak já jsem mezi tím barákem a vodojemem.
Zrovna jsem skenoval autoatlas, v kterém je jakž takž vidět detaily jednotlivých vesnic. Rád bych, aby to bylo pro celé Kladensko. Vyšlo mi to ale nečtvercové (3532x2337 můžu já za to, jak to Kladensko vypadá). Co Ty na to?
Jinak k velikosti, uvažuj taky trochu nad tím, že ne každý to tahá ze svého hardu!;o)
Právě Ti tlačím do schránky mapu. Na Kladensko jsem se nevykašlal, protože si myslím, že zatím je hustota uživatelů příliš nízká aby potřebovala něco víc, než Ti právě teď teče do schránky.
Rád si s tím kdykoliv v budoucnosti pohraju, pokud se nároky zvýší. Jinak ta wifi mapa se chová opravdu hodně líně, takže někdy působí dojmem, že se přetahuje celá při každém zoomu.:o))