Hezky jsi me natrel, ale ja tohle samozrejme vim, ze kdybych byl o par metru vyse, tak je vse v pohode.
Uz jsme s Jenikem vcera hovorili o tom, ze se to mozna prestehuje k nemu na strechu,, ale musime jeste vse probrat. Problem by mohl byt s tim, ze kluci, kteri se budou na me pripojovat pristi tyden /asi/ budou mit jen guard anteny /bastleni jiz probehlo/ a na Jenika by asi nedosahli. Pak je tu problem s Pavlim, nevim jestli by videl na Jenika a Pavlii je nas dost strategicky bod k planovani pokryti casti Rozdelova a napojeni na MRX111.
S Milanem souhlasim, ale myslim, ze tam by mohl byt spoj na vas do Bustiku. Je to za prve blize nez od Jenika a se sektorkou by pokryl dalsi usery, ale o tom jsem uz psal.
Pak je tu dalsi problem. Pokud bych byl ja jako klient treba Jenika a vsichni by sli touto cestou na NET, protoze jina neni, pak by se to Jenikovo AP asi dost zahlcovalo. Vse se da samozrejme odzkouset.
To jsem vůbec neměl na mysli, že by se nějaké AP rušilo. Naopak. Čím víc APeček, tím víc lidí se připojí bez nějakých šílených nákladů a tudíž budou moci přispět víc na budování dalších APeček.......
lubie: je mne lito, ale sem jako klient a na ty mape je to vyznaceny. sem malinkej zelenej puntik. sem pichlej na benyho.
palkina znam , nepise sem ale ma zajem. Myslim ze to kuci zmeri od palkina jestli to chytnou. Uz to maji nastavene.
Skus se snim domluvit. Nejaky kontakt na nej je tam uvedet. Treba by ste mohly naklady pokryt spolu a udelat lokalni sit.
Jetson: stema prachama souhlasim. Probereme to ve stredu. Mne uz taky neco napadlo. Musime vytvorit nejaky spolecny fond na tvorbu paterni site. Aby sme byly co nejflexibilnejsi.
Kdyz bude zajem a prachy tak to ap u mne muze vzniknout. A muze prekryvat to co beny s milanem nevykryji. Mam docela sirokdy rozhled.
Nevim to na 100% ale mozna se mne podari v sedmem patre ukecat kamosku aby dala antenu na balkon zivila ji elektrikou a stahly sme dolu jenom utpecka. Ale asi za to bude neco chtit. Musim ji neco nabidnout. Ten stozar klidne vybudujeme, ale chci rict jenom to ze sem svorc. Nemam LOVE. Ale mam spoustu kabelu konektoru a strasnej chtic neco udelat.
No vis ono je to i tak, ze tech kanalu tu moc volnych neni a pokud by Jenik udelal AP u sebe se sektorem, ktery by sahal prede me nevim jak by se to pak chovalo. Samozrejme se da vse odzkouset, viz. vy vcera.
hele vtomhle problem neni
ma to svoje vyhody.
clovek co pojede s bookem od milana na autobusak bude akorat postupne stridat apecka ))
bude mit porad excelentni signal
a nerusilo by se to.
Ja vim, ze by to v tomhle bylo super, ale pochybuju, ze by jsi mohl vysilat na 13 kanale jako ja. Vis jak se to chova, kdyz udelas ze sebe AP na 13.
Kdyby sji udelal AP na jinem kanale, coz by jsi asi musel, kde hledat vhodne dalsi kanaly?
AP u Pavliho parvdepodobne pojede na 6, 1 a 7 je Mopos, 3-4 je MRX, 11 Bridge. Kam se chceme s temi kanaůy vmestnat. Da se to resit zmenou polarizace, ale to na vsesmerovku nemuzes jen se sektorem.
No jo tro slysis tdka, ale az to das na strechu uvids ten mazec. Jsem trochu skeptik, ale jak jsem napsal da se to odzkouset a kdyz nebude vadit to preskakovani, pak klidne muzem delat trasu jen na 13 kanale a je to OK.
dulezity je proste jenom zajistit pevny spoje mezi jednotlivymi AP. Tak aby ap nepreskakovaly mezi sebou. To by byl pruser :p)).
To se nesmi stat. Ale klientum to muze byt jedno.
Priklad:
spoj je nepropustny. Co udelam. Otocim antenu smerem na jiny ap a uz mam jinou trasu )). A strkam to ke kamosovy nejblissi cestou. hehe
No jo, ale aby ti nepreskakovali AP mezi sebou pak potrebujem predelat pater, tak, aby mohla jednotliva AP vysilat na stejnem kanale. Vysilaci AP pro klienty pak napojit na Bridge, kterymi budou tyto AP propojeny, ale na jinem kanale samozrejme.
Tak jsem si poradne prohlizel fotky od Jenika ze strechy. Je jasne, ze ma krasny prehled po celem Udoli a a vsechno kolem Pivovaru. Myslim si, ze by tam 180 sektor slusel co rikate? Ma sice jen 12 dB, ale kdyz ja s 8 dB dostrelim na 2 km az k Pavlimu, tohle musi byt daleko lepsi. ten smer bych dal je do Udoli, smerem na centrum je to dost nizko.
Skoda je ze s tou sektorkou by se neviresil i Bustik, na to by to bylo asi malo.
S tim schanenim lidi vyckej. Samozrejme je to rozdil v end user a AP, ale ty i Palkin budete end user oba dva. Bud moji nebo Jenika, to se jeste zmeri.
K pripojeni na Prahu. Napred je potreba se napojit na Bustik, to uz snad nejak tedka zvladnem. Pak je to proble, protoze na Dedinu se muzem bud dostat pres Stredokluky a tam je Letiste a to asi neprostrelime a nebo pres Tuchomerice, to by melo jit. Byl jsem v kontaktu s nekym z Tuchomeric, ale rikal, ze maji problem se vubec s Dedinou dohodnout.
Ja kdyz jsem se Slimrem mluvil /Dedina.net/, tak byl docela v pohode, ale co vim, tak Dedina neni jeste vubec napojena na CZfree.
Stejne zadnou konektivitu v Praze nehledej, to nema smysl. Je to moc hopu, to musime vyresit sami. zatim to jede ode me, ale na sosani to neni. Ve stredu se domluvime, mozna neco koupime od Mrx111.
K te kabelovce. Ja sam ji nemam, ale co vim co se lidi ptali, tak pry je to pro UPC na Kladne nerentabilni sem tahat po UPC net. Ja to samozrejme nevim presne, ale tohle bych zatim nevidel, jako prvotni ukol.
Napred musime vybudovat plne funkcni lokalni sit a pak hledat brany do netu.