Tak pokracujeme ve vyrobe, ted uz nam frezuje odlitky mensi firma a snad nebude priste takove zdrzeni pri cekani na ofrezovani. Mmch zadal jsem na vyfrezovani prototyp mikropojitka, ten na ktery jsme dostali prispevek (teda zalohu od Heavenu. Snad bude nekdy v pulce unora, elektroniku do toho ted dosolichavam aby sedely dosedaci plochy, sroubecky atd. - proste detaily. Rozhodoval jsem se mezi levnejsi variantou 3d tisku a vyfrezovanim z bloku hliniku (drazsi), nakonec delame to tim frezovanim, aspon se bude dat otestovat jak se to do toho chladi. Pojitko by melo mit i s trmenama docela presne vahu kolem 4kg, pocitanou vazenim existujicich dilu na vaze a pocitanim v CADu u dilu ktere nejsou jeste vyrobeny. Vetsinou to nakonec vyjde o neco tezsi, ale myslim ze ne o moc.
Pakety už CRC mají, stačilo by ho kontrolovat a na jeho základě určovat chybovost. Proč by se do toho láďovy nechtělo, pokud to myslí s vývojem pojítka vážně... V tom pdf(pokud se mi ho podaří uploadovat) je pár obrázků pojítek co se dělají u nás na škole, bohužel mezi obyč. studenty moc informací nepronikne, ale algoritmy pro vyhodnocování kvality kanálu je to prošpikovaný.
Attachment: priloha.pdf
This has been downloaded 104 time(s).
Pardon ze vam skacu do diskuse, ale nedalo mi to kdyz to tak sleduju...
Neuvazoval nekdy nekdo nad modifikaci ve stylu ODU? Tedy pouze "mediakonvertor" ze standardniho koaxu s namodulovanym uplinkem/downlinkem jak to maji mikrovlnna reseni IDU/ODU?
Ty jsou vesmes postavene na vymakanych IDU (Ceragon etc), jen jim vesmes chybi ty spravne ODU pro nase podminky... v nabidce je prakticky vsechno od 6GHz do 38GHz, ale chybi 10GHz a optika