Mili pratele,
s kamaradem jsme se rozhodli vyzkouset realny maximalni dosah wifi zarizeni. Teto myslence byl naklonen i DEU a zrejme prispeje zapujceni parabol Tyhan 90cm..... Planovane testovani bude asi tento tyden, pravdepodobne na trase Praha-Rip. Vysledkem by mela byt detailnejsi studie dosahu wifi v zavislosti na vykonu, kartach, antenach a fresnelove zone. Tyto prakticke zkusenosto budou vsechny zdokumentovany a zverejneny pro pouziti v praxi.
Prosim Vas o nazory, rady, myslenky. Take bysme uvitali nejake spolutestery
ja bych se pridal, bydlim na kolejich na Jarove, tak mi jen dejte vedet kdy a kde a budu napomocnej, treba muzu tahat nejakou parabolu, popripade muzu vzit notasa
Zdar,
no je pravda, ze tenhle tydem je uz utopie
Termin budem domlouvat asi nejak hromadne...
Kazdopadne zopakuji cile -
1)maximalni dosah wifi (pouziti PCI, USB, PCMCIA, kombinace)
2)koretni zapis z mereni vc. porovnani vykonu,anten.
3)aspon hruby popis fresnelovy zony a jejiho vlivu na dosah a kavlitu spoje.
byl bych rad, kdyby se diky tomuto mereni vypracovala mala studie popisujici priblizne PRAKTICKE sireni 2.4GHz.
jeste jednou to same.... (Deu prislibil ucast a zapujceni anteny Tyhan 90cm+ nejake voloviny kolem) NB se taky sezene, ale cim vice bude HW k dispozici, tim mereni bude lepsi.... Vypracuji plan s presnym postupem mereni a umistim jej na web. Odkaz dodam.
Kdyz bude, tak nekoho s radiomaterskou konceci aspon D...
Ostatni podle dalsi dohody....
Mam D ;-), ale ziskane na kolektivce jeste pred 89, tak vubec netusim, jestli a jak to plati. Nicmene GSM snad tento problem resi ne ;-) ?
Urcite bych se rad zucastnil mereni, krome ntb a pcmci karty bych do toho vzal jeste kameru a fotak, at je co posilat v ramci czfree. Muzeme pak udelt treba streaming zaznamu. TV Slimmer nezni spatne ;-)
ja mam tu deovu pcmcia orinoco kartu kterou mu dneska vracim. JInak jsem pro kazdou koninu. Co treba nejaky baterky a tak, mam neco doma. 12V nekolik Ah.
Tenhle tzden v nedeli ale nemuzu, snad budeme delat letohradskou.
Idealni by byl nejaky menic do auta, ze ktereho by se to dalo dobijet. Dela se neco takoveho ? Kolik to tak muze stat a neda se to nekde pujcit ?
Antenu pridelejte na strechu auta kabel privrenym okynkem a muzes v teple merit. Chce to je dlouhej rovnej usek silnice, jinak budes muset vymyslet aspon nekolik useku s dobrou viditelnosti po kterych budete aspon s jednim bodem spoje putovat.
Nahore na Ripu je hospoda a je snad i o weekendu otevrena. Tam by se dal notebook dobit. Jinak na Ripu doporucuju merit z Prazske vyhlidky. Preju hodne stesti. Dejte vedet, jak jste dopadli.
Chlapi, tak pridelanou antenu o prumeru 100cm na strese auta si moc neumim predstavit obvzlast ne za jizdy nehlede na to, ze by nemohl foukat vitr dobre, mam takovej malej plan, kterej bych chtel nejak probrat... napadla me lokalita na mereni hora Rip -> druha stanice nekde smer na Prahu, protoze je tam placka, co Vy na to ?
ten člověk, který mi to říkal není ten typ, co by si vymýšlel. je to rozumný člověk, který se tím živí a rozumí tomu. ta linka je fakt. můžete mi věřit a nemusíte. vyberte si.
taky jsem ji neviděl, ale věřím mu.
samozřejmě s limity ČTÚ
Zeptám se ho ještě na podrobnosti.