Jak (pls pokud mozno podrobneji) nastavit v RH linux 7.1 bridge, tak, když máme na 1PC zapnut soft AP-připojeno 5lidí. Chtěl bych se přes tento PC připojit přes sí?ovku do WLAN sítě.
potrebuju napojit par lidi s wlan na jeden PC s wlan v modu hostap. Jim tak (nejak!.?) vznikne sit, a v tom jednom PC je jeste jedna normalni sitovka, pres kterou bych chtel napojit moje PC do jejich Wlan site. (to jedno PC je v nasem baraku a je moje (486))
Jestli tomu dobre rozumim, tak otazka zni jak udelat AP, ktery pripojim do stavajici site a on (AP) mi ji rozsiri i na bezdratove klienty.
Zamerne nemluvim o IP adresach a sitich, melo by to fungovat na linkove vrstve. Mam tady napr AP Askey RTW020 a ten se tak chova. Naprosto transparentne rozsiri stavajici metaliku do vzduchu.
Kdyby nekdo vedel, jak to udelat z linuxu, byl bych rad.
Jak je to vlastne delano v CZFREE ?
Díky,
to je přesně ono. Můj dotaz je ale staršího data. Už jsem doma zprovoznil AP, který bridgem spojuje metaliku a vzduch (v master módu). V módu klient jsem to ještě nezkoušel. WDS jsem také nezkoušel.
radekpv
prave jsem narazil na stejny problem. Potreboval bych zustat na stejne siti, coz jsem chtel resit bridgem. Ale ten managed mode / hostap/ vubec pri bridgi nefunguje.
Pokud jste nasli nejake reseni, dejte mi prosim taky vedet.
V kazdem pripade musim mit wlan0 v modu managed, nebo v jinym modu, ale abych se mohl jako klient pomoci wlan0 pripojit k AP.
Kdyz uz jsme u toho bridgovani
nekde (zrejme v dokumentaci k bridge na linuxu :-)
jsem cetl jak to funguje: (nechci poucovat - jen pro uplnost)
Pokud stroj zna interface na kterem je dana ARP pak to posila primo na nej (ale SWITCH)
Pokud ovsem ne pak pouziva tzv. flooding (sype to vsude - HUB)
Jak vsichni vime krome proxyARP bridgovani na wifi (hostap -managed) nefunguje.
Neslo by na trvalo (nespis v kodu bridge) zapnout flooding?
Je to sice dost neelegantni - vzhledem k tomu ze autori bridge se snazili udelat ho co nejinteligentnejsi - ale mozna by to leckomu vytrhlo trn z paty.
PS: nejsem programator (skoncil jsem u pascalu v DOSu)
PS1: najde se zkuseny patcher jadra?