Miracle buduje spoje ve volném pásmu 10,5 GHz (pro Casablancu). Nedávno jsem zařizoval linku 512kbit pro jeden hotel a měsíční paušál je 19000,- Kč. Zajímalo by mě, za jakých cenových podmínek to má ta škola.
Zajímavá by byla i varianta navýšení konektivity na 1Mbit (odhaduji paušál cca 25000,- Kč) a odbočení 512kbit a zaplacení poloviny ceny - základce by se to zlevnilo . Pokud by ovšem základka někomu vystavila za to fakturu, musela by mít telekomunikační licenci......
Viděl jsem tu strojovnu a trochu jsem se u instalace ptal, kapacita toho spoje je skutečně někde kolem 50Mbit a je možno jednoduše přidat další port UTP a nakonfigurovat další nezávislý kanál. To by situaci značně zjednodušilo - nijak by to neovlivňovalo školu a nemuselo by to ani administrativně školou projít. Smlouva by se uzavřela jenom s Casablancou.
No technicky by to problem urcite nebyl, vzdycky kdyz sem s tema lidma z Casablancy eco resil tak to bylo uplne v pohode a bez problemu, ale kdo by si to vzal na triko je fakt otazka ...
Vono vzit si na sebe placeni nakejch 13 kkc mesicne je docela rana, a spolehat nato ze lidi kery by prez to jeli by ti spolehlive a v cas platili ... no nevim ja osobne bych z toho mel docela strach.
Jinak v dobe kdy sme to zprovoznovali tak to bylo tusim za nakejch 16 kkc, a potom na to este snad davali nakou slevu takze castku za kterou to maj ted nevim - uz tam nedelam. Ale cenu sme meli docela slusnou protoze sme byli jedni z prvnich zakazniku Casablancy, meli sme od nich nejdriv analogovej 33,6 okruh, potom 64 frame-relay a nakonec ten bezdrat.
Žije toto vlakno? viděl jsem posledni pčízpěvek cca 9měsíců starý... Mám zájem se připojit a zřídit AP, už z důvodu dobré myšlenky, ale vypadá to že czfree.net umírá na své podstatě, protože lidé si myslí, že je možné něco dostat zadara a bez práce... Vidím krásně z okna na CIJOML-1.... A chci to prokonektit....
...asi bych to nepsal, kdybych nejblize nevidel node pe3ny 2155m... neni problem to technicky vyresit, ale zahltim pasmo, budes mit pak radost??? a kdybych nenapsal do fora, tak se mi nikdo neozve!!
...to java...
...my uz se videli a domluvili mimo forum, jo a samozrejme diky.
Zdar lidi! Bydlím na Praze 6 ulice Vlastina. Je to tady s připojením tak nějak na pytel, tak mě napadlo, že zkusím přes czfree. Kolem mě je aktivní Delta1 a ještě CIJOML-1. Na ten první bych teoreticky mohl vidět ze střechy, na CIOML je to bez šance. Navíc podle mapy je kolem mě tak něco kolem 5-ti dalších planing bodů.
Zbývá jen anténa na střechu.........
Ptám se... je tu někde kolem člověk, co zvažuje umístění AP v okolí?? Nebo člověk z blízka, co by mohl poradit?? Délky kabelů, různý jiný vychytávky, bydlím v předposledním podlaží. Jaký jsou zkušenosti s reakcí nájemníků, když jim na střeše vyroste antena :-))... mám kolem sebe docela důchod. Dík Barbecue