Dnes nainstalovana druha karta, vysilaci antena a propojovaci kabel. Bohuzel spolehlive overeno, ze spojeni na p3t je nerealne (alespon v soucasne dobe). Ted cekam jen na instalaci linuxu a zacnu s pokusnym provozem AP. Muzete si zacit nakupovat veci, ted uz je to nevratnej proces. Jakmile bude odstartovan pokusny provoz AP, budete o tom vsichni informovani a pravdepodobne probehne dalsi schuzka ohledne financi.
Zdravim,
chtel bych vas znovu poprosit o zpravu o aktualnim stavu ...
4Ultra: Diky za odpoved, ale uz 2 tydny cekam marne na to kdy se ozves, 18.3. si psal, ze se o vikendu ozves. Kdyz si tim nejsi jistej, tak to neslibuj ;-)).
Jinak stale plati, ze mam zajem se s vami spolupodilet, ale taky stale plati, ze nevim na koho se mam obratit/s kym se dohodnout. Cely mi to pripada, jako kdyz si sami neco kuchtite nemajic zajem o podporu jinych, kteri by nakym zpusobem mohli i s necim pomoc 8-|. Tak doufam, ze se nekdo ozvete... Ciao.
AP je umisteno u me v garsonce, takze Ultra beze me nemuze nic, ani kdyby se rozkrajel (a ze je to u nas asi ten nejiniciativnejsi clovek).
Ja jeste ke svy normalni praci systemaka, delam po vecerech pro ruzny firmy v Show biz (hlavne divadlo). Bohuzel behem unora a brezna se mi nakupily dva docela velky projekty a to jsem pred premierou vytizenej na 120%. Mezi nima jsem stihnul jeste 10 dni marodit :-( Behem nemoci se nastesti podarilo namontovat vysilaci aparaturu a antenu.
Vcera nam doma staveli patro na spani a jelikoz je to garsonka, tak si dovedete predstavit, ze se vsechno muselo odvalit na druhej konec pokoje. Jeste porad to neni uklizeny.
Mejte trpelivost, urcite to dotahnu do konce, uz jenom kvuli tomu, ze jsem do toho vrazil tolik penez ;-)
L.
BTW: Stejne nemame internetovou konektivitu. Pokud nekdo ma zname v barakach na Nuselske nebo Kloboucnicke ulici, zhruba nekde okolo téčka s ulici Na jezerce, mozna by nam to moc pomohlo.
Ja tedy nevim, podle mne nejlepsi predpoklady na zrizeni lokalniho nuselskyho full AP maji kluci -R2D2-. Jsou videt jak zezhora od Jezerky, tak i z druhy strany od Vrsovickyho nadrazi, mozna i od Synkace. Ale neni mi vubec jasny, jestli neco v tomhle hodlaj podnikat nebo ne.
Jinak, pokud by se naslo dost zajemcu, tak muzu full AP zridit ja, jsem pripojenej na "tone" ve Vrsovicich a slape to jako vino.
Tak vcera vecer jsem komunikoval z jednim clovekem z 5. Kvetna.
On jedna s Pragonetem, kterej mimochodem sidli v Kongresovem Centru - na ktery vidime, otazka je jak. Nevim jak to dopadne ale slo by asi o primy spoj do otiky 2Mbs. (konektivita ven !! a somozrejme i do NIXu ) Zkusebni doba 3 mesice....
Vsechno je predcasne, jen je tu takova moznost.
Myslenka pichnou to na Toneho - vylucuji
duvody:
1) Je to daleko. ( Jedu na nej (potazmo celej barak) , slape to suprove - i po zhorseni packet loss 0-8% skoro bez vypadku)
Ale realizovat tudy spoj ... ne to opravdu nelze.
2) Nemohl by nam poskytnout vice nez 128kbit/s. Chce mit moznost svoji linku nabidnout co nejvice lidem, a to by jsme to ucpali. A sami nemohli nabidnout nic.
3) Pro testovani neni spatny, signal tu mame vcelku dobrej i na horsi anteny nez moje 24ka.
cau,
bydlim na 5.kvetna 4, snazim se tu vybudovat AP.
Treba bych vas nejak pokryl, zatim ale sam pripojeni na sit nemam.
Uz jsem byl na ty schuzce na skalce.
Zatim cuz
Dostal jsem nejaky reference, ze kanal 10 neni nejvhodnejsi, takze ho asi budu menit. Nevim jeste kam, ale SSID zustava stejny. Zkousejte to vickrat, uz nekolikrat jsem nasel APcko zatuhly (dost laboruju s konfiguraci).