pane managere, zkuste si precist ten prispevek poradne. zde neni rec o tom kolik ma czfree-transgasnet IHMO. navic zdroj ze ktereho mam , jiste najdete zde ve forech
mozna by stalo za to nediskutovat tu o tom, jakou kapacitou je ci neni pripojen CzFree.net v Pze, pripadne jakou linku do sveta ma TGN. Je to jejich problem a nas se vcelku netyka.
Spise se nas tyka, jestli uz se naslo vice jedincu, kteri na sebe navzajem vidi... Zatim krome Lucanske sekce se hlasil je xTedy, ze mame primou viditelnost. Kolik je tu tedy lidi, kteri potencialne mohou navazat spojeni? Stavet AP pro 0-1 pripojenych lidi mi prijde jako mocne plytvani penezi...
lidi je samo vic, jen cekaji nez se nekde neco postavi. na nase planovane AP pod pivovarem mame uz asi 5 zajemcu. neni to nikde na mistech co zminoval xmasin , ale nejak se zacit musi
O vikendu budu na horach s vybavou (notebook, karta, antena, dalekohled), takze budu moct projit a zmerit Jablonec jeste jednou, takze dejte do fora mista, ktera chcete zmerit.
Jinak bych uvital, kdyby se mne mohl ozvat nekdo z Sumavy, abychom se dohodli na vystavbe AP. Tento AP je pro nas z Lucan a okoli zivotne dulezity pro spojeni se zbytkem site.
Momentalne testuji ruzne verze Linuxu pro nasazeni v routerech, takze v dohledne dobe bude k dispozici rozumny navod na zprovozneni routeru a AP pod Linuxem, v soucasne dobe je preferovana distribuce Wisp. Jeste zkousim komercni Mikrotik, ktery je jednoduchy na spravu, ale je pomerne drahy, licence, kterou bychom potrebovali, stoji 240$. Zkusim zjistit dalsi podrobnosti a dam zpravu. Jinak na routery staci P200/32 - 64 MB RAM a 32 - 64 MB flash disk + sitove karty.
ja tu nebudu ale poslu svyho agenta tak se koukejte domlvit kdy
xmasin: hele zkus se podivat na databazi, muj predeslej pripevek a na otazku si budes moct odpovedet sam
pigeon: kde bydli ten clovek u nemocnice ?
na srazu si kreslil do mapy njk cloveka co bydli nekde u nemocnice, bohuzel sem momentalne diskutoval s nekym jinym tak nevym kde to bylo. rikals ze ten clovek by do toho sel taky
Obavam se ze ten clovek u nemocnice do toho pujde jenom v pripade, ze uz to bude nejak rozumne fungujici, urcite nema v umyslu se podilet na odladovani, zkouseni a tak... :(
nejak sem se na delsi dobu odmlcel takze nevim jestli se se mnou pocita. lokalita zizkac. teoreticka moznost umisteni AP!!! snad prima viditelnost s pb001. jestli je tu jeste nekdo ze zizkace (jakoze by mel) tak se mi ozvete a zkusime se nejak dohodnout treba na nejakem zizkac srazu. kdyby se dneska neco delo (mereni, sraz). tak mi dejte vedet a ja bych se urcite zucastnil.