ano, nastavovani power, rate, ... po resetu funguje spravne jen v AP (master) modu. Zatim se mi to v managed modu nepovedlo udelat. Jak uz sem nekde psal, je potreba tyto parametry nastavovat vyhradne pomoci iwconfig, nikoli pomoci iwpriv. Pri nastaveni pomoci iwpriv se pise primo do registru karty, a ovladac o nove nastavenych hodnotach nevi.
Jeste se nekdy pokusim zprovoznit ten managedmod. Problem je v tom ze karta naprosto kasle na vsechna nastaveni vykonu apod, pokud neni asociovana k AP. Reseni je nastavit tyto hodnoty op asociaci, stejne jako se to dela po resetu. Zatim se mi to nepovedlo, az bude trocha casu budu se snazit dal.
Rozdeleni do dvou patchu podporuju, asi to brzo udelam. To s tim BAP0 je proste experimentalni, nicim nepodlozenej hack, ky se proste naslo jedno misto pro reset a to se opatchovalo. Pride mi to dost prasarna, na svuj router bych to taky nechtel )
ave,
na linux expo jsem se od deua dozvedel, ze na routerech na andelu bezi jakesi kontrolni skripty, ktere maji za ukol hlidat, zda karty v routeru funguji a v pripade problemu provedou:
ifconfig wlan0-N down
rmmod hostap_pci
modprobe hostap_pci
konfigurace wlan0-N
wlan0-N up
prislo mi to jako supr napad - kontrola neprilis spolehliveho hostap. otazka je jak zjistit ze uhnila karta? napadl mi jedine ping na nejake spolehlive AP, ktere visi na dane karte, ale to je blbost, protoze nic neni 100% spolehlive. navic by bylo dobre pri problemu kartu nahodit rekneme do 5 sec a tech 5 sec muze byt klidne nejaky vypadek signalu zpusobeny breezenetem.
takze otazka na kohokoli, kdo neco podobneho ma, nebo ho napada jak neco podobneho vytvorit myslim, ze by to pomohlo spouste lidi.
ted me napadlo, ze by se to dalo zjistit nastavovanim libovolneho parametru vsem kartam, ktery neovlivni jejich chod - napr porad dokola, treba kazdych 5 sec nastavovat karte ESSID a v pripade, ze se dockame hlasky.. bla bla set failed on blabla, provest vyse napsany skript...
az se mi to priste stane, tak to zkusim udelat, ale kdyby to treba mel uz nekdo hotove, tak to sem muze hodit.
Ahoj, ještě mě napadla jedna věc, která určitě hraje roli. Pokud si někdo stáhne czf2 hostap tak vlastně udělá dva kroky od svého aktuálního stavu. První je zřejmý a to je to, že je tam patch. Druhý už tak jasně vidět není ale nejspíš v podstatě degraduje veškerá následná pozorování. Je to jiná verze cvs hostap, která je daná dnem kdy si to stáhnem.
Kluci nejspíš použili verzi 030302 jen proto že to zrovna v ten den dělali. Jiný důvod asi nebyl. Soudím tak podle sebe, protože já to dělám taky tak. A je to tak asi špatně.
Minimálně bysme měli dát někam verze hostap bez našich patchů. Prostě jako ukázku stavu z něhož vycházíme. Když si to tak uvědomuju tak já jsem nedal k dispozici ani komplet patchnuté hostap (já si šmoulím s verzí 030220), takže si vlastně to co já mohli odzkoušet jen lidi co si 20.2. stáhli cvs hostap. A nebudem si nic namlouvat. Určitě jsem jediný kdo je má.
V podstatě se tedy 200. reset který "ladím" na verzi 030220 může chovat na verzi 030302 jinak protože za týden a půl se mohlo lecos změnit. To by nám vyjasnil diff obou originálních cvs verzí.
klient se slabym signalem na me pripojeny je, prave proto bych tam nerad vracel XI626, s ni mel PL kolem 30%, s alphawave je to 0%.. ale zas to takhle hnije..