Ač jsem prošel snad většinu CZFree.net nikde jsem nenašel žádnou diskuzi jak fyzicky připevnit anténu ke stožáru, k nějaké zdi ... prošel jsem nějaké obchody a nikde jsem vhodný kus železa nenašel, svařovat se mi to příliš nechce ... nemáte někdo nějaký tip kde koupit trubku s patkou (aby šla připevnit ke zdi) na kterou půjde dát anténa a se kterou půjde natáčet (měnit azimut; elevace je v pohodě)? dík
ja uz prosel Hornbach nahoru a dolu
nikde jsem ale nevidel nic v cem by se dala antena dale natacet (azimut) - podivam se v zelezarstvi co je to ta AB spojka, idealni by bylo horizontalni rameno na kloubu utazene nejakym sroubem, u steny potom nejaka klasicka patka na 4 vruty do zdi (hmozdinky)
jo, tomu rozumim, to by urcite stacilo. Ja mam ale zatim pujcenou normalni antenu, ktera se pripevnuje 2 pulkulatymi objimkami na nejakou kulatou tyc - a az ji vratim, tak si urcite chci koupit taky nejakou rozumnou antenu - na vlastni vyrobu jsem prilis liny/nemehlo/zaneprazdneny (teda doufam, ze i ostatni profi anteny se pripevnuji podobne)
Signal sice mam dost dobry (jede mi to i na tu malou antenku, ktera se dodava s XI626 kartou), akorat se na vyrobu anteny necitim - a tady maji vsichni dost svoji prace, nez aby se zabyvali moji antenou
diky za tip; pokud budou na Ferimexu cenu rozumne, tak fakt by se tam neco dalo poridit (vc anteny). I kdyz teda zadny drzak nema kloub (treba se sroubem), tj po namontovani anteny se s ni bude dat otacet pouze v jednom smeru; idealni by bylo mit moznost s ni tocit obemi smery (jeste jsem pres noc vymyslel takovy jednoduchy bazmek z jeklu, akorat v Praze zase nemam prehled, kde se da koupit zelezo)
Feronu znam (i kdyz ne v Praze) - akorat jsem tam nakupoval (nebo nekdo znamy) vzdycky aspon metrak zeleza treba na sklenik, nejak me nenapadlo tam zajit treba jenom pro metr jeklu - ale pokud maji maloobchod, tak by na to mohli byt nejak zarizeni. diky
No mel jsem podobny problem. V ulici Zateckych , blizko metra Vysehrad v Praze, je jeden obchod, kde se primo specializujou na tyhle drzaky - maloobchod, velkoobchod. Koupil jsem takovy ty trojuhlenikove drzaky s dirou pro tyc 2 ks, a uz je tam 4 metrovej stozarek... :-))
Maj samozrejme i cokoli dalsiho. Jak se ta firma menuje ted po ruce nemam. Muzu dopsat. Ceny normalni.
Bauhaus, Obi a jim podobni - nema smysl ani zkouset, bud nic, nebo predrazene...
U.
Diky vsem za rady, ted uz to snad nejak dam dohromady, urcite bych chtel mit moznost otacet antenou vsemi smery (protoze v dohledne dobe se budu potrebovat otocit na jiny AP a nechtel bych znovu vrtat). Ted uz snad konecne budu moc odnest router z obyvaku na strechu, uz mi ten kraval zacina vadit