berk
dagmar
dodo
duch
iceman
jmg
kobylky-černého
looser
master
maves
olin
pepus
pospa
sajko
síma
tbery
tomcat
vláďa-střížkov
Poprvé jsme zabrali celé 2 stoly :-)
O čem se vedla diskuse:
- rozdělení czfree na bgp oblasti, spolupráce prosek-kobylisy
- nasazení ospf na všech routerech
- problémy se zebrou
- vybudování ap v oblasti pospa a spol.
- protřeba zainvestování další wlan karty na routeru kozel
z toho výtěžku se pak budou dotovat nějaký routery v czfree? ;-)
Možná by stálo za to rozepsat co se za tou cenou skrývá - jaké služby, ... Pokud by to byla cena čistě jen za konektivitu (na jednu privátní adresu ?) tak je dost přestřelená, což?
tak vzhledem k tomu, ze se stehuju jiz od funkcniho czfreenetu v cimicich do kobylis, tak bych se na vas rad prisel podivat. Snad mi to vyjde... takze az uvidite nekoho kdo se zmatene rozhlizi po hospode - jsem to ja
Ahoj,
Tak jsme s Mavesem provedli první měření signálu u mě na střeše. Bohužel jsme měli k dispozici jen kartu do notebooku bez antény. I když mám ze střechy viditelnost dobrou, tak jsme nic zajímavého nechytli.
Proto prosím kdo by měl anténu navíc k zapůjčení za účelem zjištění signálu a? se mi ozve.
Zatím dík
připomínám že ve středu 7.5 je pravidelný sraz v czfree kobylisy.
POZOR ZMĚNA!!!!
Tentokráte se slezina uskuteční v baru Las Vegas v Ládví od 19:00
Dostanete se tam tramvají 10, 17, 24 ze stírky směrem na ďáblice je to 3. stanice za stírkou, po levé straně ve směru jízdy :-) uvidíte nákupní komplex a v tý vzměni betonu to už najdete :-)
2 djdodo, tomcat:
hele koukal jsem se na to ospf u tebe a ja to zmenit nedovedu
prosim snaz se sehnat hw na normalni router at se to da bezproblemove spravovat (aby to zvladla aspon lama jako ja)
tim ze jsi pripojeny na kobylky se spatne nastavenym ospf propagujes do czfree nesmysly a to je bezohlednost a sobeckost
myslim to vazne
ohrozujes tim ostatni
pokud to nebudes resit tak navrhnu kobylkam aby tvuj router ignoroval
Je to krajni reseni ale nejak se branit musime a nic jineho me bohuzel nenapada.
U kozla je link na djdodo oznaceny jako passive takze pres nej uz ospf nejede.
v poslednich dnech je na proseku spousta nesmyslu v routovani a nevi se co to dela a router djdodo muze (ale samozrejme nemusi) byt castecnou pricinou. Jiste to asi nerekne nikdo.
Ja doufam ze to pochopite a nebudete to brat osobne. Jde o stabilitu site a jak se ukazuje neni to jednoduche. Ja se ted pripravuju na to ze na jarov dam router s bgp ktery nas odstini od zbytku czfree a tim snad cast problemu odpadne.
Routery v kobylisich by mely prejit na rozsah 10.32.0.0/16
Moc vas prosim venujte se tomu.
simandl@soptik:~$ ip r | grep 10.33.11.10
10.10.241.1 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 20
10.10.243.1 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 20
10.10.242.1 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 20
10.10.241.0/24 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 20
10.10.243.0/24 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 510
10.10.242.0/24 via 10.33.11.10 dev wlan0 proto zebra metric 110
muze to byt i chybou routovani na soptikovi (nod kobylky) v tehle chvili to ale nedokazu rict
Ahoj,
je to neuveritelne, ale podarilo se to na prvni pokus. Jsem pripojenej pres AP Cerneho. Diky Cerwe za poskytnuti testovaci konektivity. Simo, mohl bys me zezelenat na monitoru?