Tak se nakonec včera (po nějakých organizačních zmatcích - všem se omlouvám) podařilo sehnat všecho potřebné a už okolo 22:30 jsme vylezli na střechu, kochali se úchvatným výhledem na rozsvícenou Prahu a při tom mávali antenou. Podrobnější rozbory logů jistě budou následovat, ale pro nedočkavce pár informací.
Tak především cíl naší "noční bojové hry: chy?te si svůj Heaven" se splnit nepodařilo. Skutečně a? jsme se snažili jak jsme chtěli, tak se nám ani neukázalo ESSID Heavenu. Ještě budeme muset přijít na to proč to nejde. V úvahu přicházejí asi tak 2 možnost. Buď něco stejným směrem přebije jeho signál a nebo jsme moc vysoko na to, abychom se dostali do vyzařovacího diagramu te všesměrovky (tohle napadlo SHF a mě to přijde jako dost pravděpodobné - asi těžko mají na Budějovické antény nasměrované směrem nahoru...). Zkusím se zeptat v threadu Heavenu a snad na něco přijdem.
Zato MAP01 jsme chytli s použitelnou kvalitou a zkoušeli jsme i něco stahovat. No pravda neteklo to zrovna nějak šíleně dobře (okolo 80kB/s), ale to asi bylo jednak tim, že se mi klepala ruka a jednak omezeníma na APčku (nebo aspoň něco takovýho guli říkal).
Chytli jsme taky ZPNet, ale vzhledem k tomu, že těsně před měřením jsem nesehnal nikoho z ownerů, aby nám povolil naši mac, na nějaké bližší zkoumání to nebylo.
Docela silně jsme tady chytli nějaký záhadný nod czfree.net.Bone2 Zkoušel jsem tohle jméno hledat ve fóru a v mapě a ticho po pěšině. Bylo to cca směr novodvorská, anděl. Pokud byste někdo o takovým ESSID slyšeli dejte prosím vědět.
mužu mit dost sitovek 3c900 maji AUI a jsou do PCI
Pod linuxem maj jednu drobnou vadu, při startu toho rozhrani musi byt pritomny link signal, pokud za provozu vypadne a zase se objeví tak už ho to nevezme spátky a karta nefunguje.... zatim jsem neprisel na to jak se teto vlastnosti zbavit...
Spoj do centra muze zarizovat LHN a Spoj dal delat SHF ... tym se krasne rozpuli zatez... , ale az si najdu praci pac bych ted na to nemel... cca 7-14 dni + do prvniho platu..
pro ..SHF mluvil jsem se strejdou mam mu rict jak velky ty krabice chci...
Je to u Deu na Andelu, Kovaku 12, vchod ze strany domu. Já budu na telefonu 603402937. Stačí mě prozvonit, zavolám zpátky a můžeme to řešit i na dálku. Klidně budu viset na telefonu třeba hodinu.
Ještě napíšu Deu, že tam za mě půjdete oba, aby se nedivil.