Ahoj vsichni, uz jsem nasel pripojne misto a chci umistit antenu na strechu. A ptam se - pujde to, kdyz kabel pocitac- antena bude tak 20 metru a co je to konkretne za kabel a jakou konkretne antenu a kartu byste mi doporucili - nechci presahovat nejake ty emisni limity a chci kvalitni nerusene pripojeni. No a nakonec kam vsude musim ohlasit toto zarizeni - bydlim v obecnim byte v Praze4 (jestli nekdo mate zkusenosti s reakci mestske casti na zadosti). Diky za odpovedi.
Synku, přečti si FAQ a vůbec zapátrej ve fóru.Kabel H1000 ev RLA 10, antena podle vzdálenosti k AP asi by stačila z plechovky.Začni s tím že si najdeš nejbližší AP /přes monitor / a kontaktuj majitele - jistě ti neco poradí. A samozřejmě by majitel ev. správce domu měl vědět o instalaci anteny na střechu - ovšem IMHO kdo se moc ptá moc se doví ;-).
Jeste k te antene. Neni mi jasne zda to ohlaseni instalace tehle anteny je nejak povinne. Napr existuje praxe ze "obycejnou TV" antenu ci satelit v podstate neni nutne ohlasovat. Je to v necem jine nebo je ta povinnost na jakekoli zarizeni na strese? Nevite nekdo jak to resi zakon? Jestli se to hlaseni tyka tehle konkretni anteny vysilace nebo je to stejne i se vsim ostatnim (TV natena) na strese? Jo a jeste, muzete mi poradit rozdil mezi sektorovou, vsesmerovou a smerovou antenou, podle me je blbost pouzivat vsesmerovou(a zarit vsude kolem) kdyz se stejne pripojuju jen na jeden nod. Takze se mi zdalo dobre pouzit smerovku, ale videl jsem nejake reakce ve smyslu ze ke vsesmerove antene se muzu pripojit jen vsesmerovou, pripadne mi to jako blbbost, ale nevim. A ty sektorove, co to vlastne je - je to vsesmerova s odstinenim nejakych smeru nebo jak? Diky.
Ja teda nejsem žádnej odborník a co teď píšu jsem se dočetl tady kolem ale pochopil jsem to takhle /pokud se pletu tak mi někdo opravte/
všesměrovku použije AP aby mělo signál kolem pro ty co se chtěj připojit
sektorovka je antena která "svítí" je do určitého úhlu (např. plechovka, parabola, matrace).
Co se týče umístění tý anteny tak to byly jen všeobecné informace (ale třeba při umístění na fasádu by se k tomu měli /myslím/ vyjádři - přísně vzato - i památkáři, jistě, jak kde.
Možná že podstata je v tom, že pokud dáš antenu kamkoliv na třechu tak jimusíš nějak uchytit a to je zásah do cizího majetku.
Ale zahlédnul jsem tady, že umístění anteny pro telekomunikační zařízení musí majitel umožnit podle zákona o telekomunikacích.