Ahoj, mam problem jakou kartu koupit, uvažuju nad Zyxcom XI-626 nebo DWL520+ nebo Orinoco Silver(ale ta je PCMCIA a ja mam PCI a tak nevim zda je vhodne kupovat adapter a navic neznam moc prodejcu). Mate nejake zkusenosti? Na cem jedete vy? Prosim, poradte jakou kartu koupit pripadne kde ji sezenu nejlevneji. A jeste, kdyz koupim PCI/PCMCIA adapter - funguje pro vsechny karty nebo je ke kazde karte jiny adapter?
Podle nasich zkusenosti s obema temito kartami, muzu potvrdit ze dlink ma lepsi prijem. Nepodlozim ti to zadnym merenim, nicim. Je to pouze subjektivni dojem avsak dosti binarni.
Jeden nas spoj s xi626 skoro nejel (je to daleko bez prime viditelnosti), packet lost cca 90% apod, rychlost 00prd, pak jsem tam zkusili toho dlinka a jede to (a vzhledem k tomu ze na druhe strane je 22mbit ap, tak to jede i 22mbit.) prenoska cca 600-700kbytes/s.
Ovsem jak uz tu nekdo psal, dlink nema ovladace pro linux, pod woknama je ale very good.
No jo, tak asi fakt. Mam trochu offtopic - nekoho jsem omylem pridal do ignore listu a nevim jak ho smazat zpátky(promin raule omylem sem na to kliknul). Jo a dneska jsem videl nejakej kabel asi za 25 korun a bylo na nem IEC 75-4-1b a za 30 byl IEC 75-5-4B. Jsou to dobry kabely, nevite?
hmm, ale to je jen pcmcia.
když to pak chceš vrazit do pc tak potřebuješ redukci, pigtail, externí anténu a kus koaxu s konektorama a to už je zas docela drahý.
ají řešení na ethernet, ale zas není díky těm ?angům, kteří tam maj ten sars
Pokud je ta 626 fakt lepsi, tak ji chci vic protoze umi Linux a regulaci - navic je levnejsi, ale mas s tim fakt zkusenost a mas link na ten firmware. Jo a jak to je s dobrozdanim od CTU. To je u kazde karty nejaky papir, ze je OK, nebo staci nalepka na karte. Jo a taky jsem videl fakt levny karty Buffalo 54/11Mbps PCI Adapter TECHNOLOGY WLI-PCI-OP-3 za 1361,- bez dph na atcomp.cz nebo Micronet Wireless PCI SP906B - 1721,- bez DPH a Avaya PCI adapter za 2014,- bez DPH. Treba o tom buffalu jsem nic nenasel - takze nemate zkusenost?