Zdar,
netusi nekdo (vcetne Kozla ) proc uz se opet tak dva dny postupne zhorsuje signal (posledne pomohl Vladuv zasah pri odstraneni jisteho napnelismu) na kozlove AP smerem na node orgj? Pricemz toto ztraceni dnes dokonvergovalo k nulovemu signalu.
Ted jsem mluvil s Kozlem, bude doma kolem 21h a podiva se na to.
U Johanky se zastavim o vikendu. Tezko rict, ten trychtyr ma dost uzkej vyzarovaci uhel, tak to muze byt jenom nasmerovanim, ale nevylucuju ani konektorovej problem nebo ruseni.
zatim rozsah 10.100.50.x stim ze kdo pojede pres dhcp tak je povolen i inet na zkosku..
a tedka jsem mluvil se simou a ma pripraven rozsah 10.33.0.0 tak az se mi to podari dodelat tak ho tam nastavim..
neni zbytecny vymejset dalsi brany kdyz uz tu mame tri 2Mbit brany bezici? ja bych rek ze nam to muze stacit... a pokud de o cenu tak si myslim ze moc dolu ji nedostanete ale rad se necham presvedsit o opaku
zdravim ani nema tolik casu se tu obevovat ale abych vam prinesl nove zpravy tak prave testuju nove zarizeni . 802.11g tedy 54mbit v 2,4 pasmu a vypadato ze to i jede dosti funkcne a dalo by se to pouzit na pater.. zatim me to v pokojovych podminkach jede cca od 1MB/s do 2,5 MB/s
sem tu a mam nekolik zprav.. zaprve to spoejni na pajika vazlo ze dvou duvodu..
nesnasim hostap tak jsem podledni dobou pracoval na necem jinem a to je ted vyreseno a za druhe jde o anteny.. pac pajik ma problem me zamerit tak mam nvou zasilku 35 cm velksych parabol stredovek tak je to akorat na spoj ja a pajik )
a zadruhe co se tyce konekttivity a cen. vice mene jsem na tom podobne jak thundernet takze zalezi na jednotlivcich koho si vyberou a taky na poctu hopu a tak
jinak tem zajemcum co se jim nelibi ze hostap stale pada mam tu reseni na bazi wlan-ng vcetne podpory AP z prism chipsetu (plne funkcni HW AP)
ale pouze po dohode z jistych duvodu... je to vcetne vseho..
a to vse se vejde na 16MB CF kartu takze zadnej problem s HDD vcetne jejich stari a podarizlo se mi sehant DOM tedy disk on module 16MB vcetne ide rozhrani takze uz ani neni potreba zadna redukce je to vcetne IDE 40 pin konektoru za cca 700kc +- DPH
linux jako router s ssh v2, dhcp, ping watchdog, RIPv1, SNMP server , RIPv1/2, OSPFv2, BGPv4/4, zebra, taktez to zvlada 802.1q bridging, IP NAT 1:1, firewall, 802,1q VLAN . myslim ze toho je steste vice je tam i DNS a PROXY ale jeste sem neprisel na to jak to rozchodit
jo a jeste jednu vec.. na tento soft staci PI 100 tak +- az od 16 do 64 MB RAM podle druhu (vybavy toho softu) a zlvada to jakou koliv kartu s prism chipsetem 2 a 2,5 a orinoca v pcmcia<>pci redukci takze staci starej srot na tu minimalni verzi staci i 486tka a 16MB ram a 8MB CF karta a zvlada to to nejnutnejsi na tu lepsi vybavu uz je min PI ale doporucen min celeron zvlaste kvlu zebre a bgp a ospf ale to podle uvazeni.. jinak to take zvlada dost znamejch a jako integrovanejch pouzivanejch klasickejch sitovek.. vic uz me nenapada tak dobrou a snad behem tejdne dam dohromady ten spoj smile<>pajik<>kozel a mozna jeste jine dalsi )