Hodlám vytvořit router v Říčanech (Radošovice - severní část), na místě ze kterého dobře vidím Újez n /L (asi sídliště Rohožník), Pacov, Křenice (větší část je utopená v údolí). Bohužel v nyní nepokrývá RICANSKO_NET Radošovice , ale doufám, že brzy bude .. Pokud bude zájem, můžeme vytvořit spojení Říčany <> Újezd n /L.
Vidim bodycounta jak leze po strese jeho baraku v dalekohledu (vzdalenost 1,3km), smerova antena (cca 16 db) kouka primo na jeho stozar a ...
ANI TUK.
Uvidime. Bodycount slibil vsesmerovku na Ujezd.
konecne se mi podarilo uspesne vyresit neodkladne studijni povinnosti a mam vic casu na CZFree.
Dalsi etapa budovani je spojeni Bodycounta v Bechovicich s Ujezdem n/l. StarejPes slibil financni podporu teto akce spocivajici v nakupu
* StarejPes,Ujezd n/L, Ratborska 141: 1x XI626, bleskojistka, 20m H1000, 2x Nkonektor, antena 28dB sito
* Lord Bodycount, Bechovice: 1x XI626, 3x bleskojistka, antena 28dB sito
Tim se vytvori vyhrazena linka z Bechvic na Ujezd, kam se bude moct kdokoliv z Ujezda pripojit.
Jediny hacek je v tom, ze v Honkongu maji chripku a krabice s XI626kama lezi na letisti a cekaji, az poleti vhodne letadlo :( O aktualnim vyvoji budu referovat.
dnes byla uspesne rozjeta slibovana linka Bechovice Ujezd n/L, Lord Bodycount rozjel zasponzorovanou ISM-24 smerem na Ujezd, ktera by mela cely Ujezd pokryt. ESSID CZFree.Net.Bechovice-UnL. Link kvality na Ujezde je 20/92, beha to slusne.
Jeste zbyva spousta konfeni, napisu detaily pozdeji.
Chytil jsem sí? UJEZD.net a není kryptovaná. Anténu jsem natočil na východ a mírně na jih - někam mezi Sibřinu a Újezd. Z Blatova mám SNR kolem 30 Debilů. Nastavil jsem si IP adresu na 10.0.0.35, gateway + DNS server na 10.0.0.1 a ... normálně surfuju. Zkouším stahovat ... no to sem ještě neviděl! Ztáhnul jsem první CD image novýho Mandrejka 9.1 - no podržte se - za 1+1/2 hodiny. Velikost tý ISO-image je jak jinak 650 MB. Nejsem moc dobrej v matyce, ale řek bych, že to hází něco přes megabit. Tak jsem si stáhnul ještě zbývající 2 CD, KDE 3.1, novej kernel... Obávám se že z nebe samo dloho nic nepadá a mám dojem, že ti frajeři co to tady zkoušej to brzo ustřihnou. Kdo máte aparát, užijte si SuperFree dokud to tu máme!!!
CZFree je nejenom velka sit, ale teake universalni IPv4/6 infrastruktura, kterou mohou mali ISP jako Ender a jeho kamos uspesne vyuzit na tranzit svych komercnich sluzeb Staci nakonfit BGP na hranicich CLOUDu.
CZF v Ujezde je zatim ve fazi testovani, nebot na linku Bechovice-Hostivar jsou technicke problemy, ktere se budou resit po svatcich (diky Tomcat14, Lord Bodycount a Makaron). Link z Bechovic je stabilni, tak ho muzet otestovat - ESSID CZFree.Net.Bechovice-UnL, testovanici IP 10.10.150.151 - 160 /25, GW 10.10.150.129, DNS 10.55.1.1
V pripade uspesneho lovu me muzete kontaktovat, dohodneme nejakou strategii rozsireni.
Koukam, ze jarynovi sit UJEZD.net neunikla - tak aspon vim, kdo nam to tam cucal ty gigabyty ;-) Do Ujezda ted vede trasa s garantovanou propustnosti 40 Mbps primo z patere Internetu. Pripojeni neni omezeno na mnozstvi stahovanych dat. V pripade potreby muzeme pridelit verejnou IP adresu nebo muzeme poskytnout cely rozsah verejnych IP adres. Sit jede zdarma bez omezeni rychlosti uz 14 dnu a jeste nejakou dobu takto pojede. Casem omezime rychlost pripojeni (asi od ctvrtka nebo od patku), aby to neomezovalo lidi, kteri si pripojeni plati. Signal pokryva Ujezd, Blatov, Sibrinu a velkou cast Kvetnice a Kolodej.
Pokud mate svuj HW a chcete si pripojeni vyzkouset, nasmerujte antenu na Sibrinskou skolu a vyberte sit UJEZD.net na kanale 5. Vymyslete si statickou IP adresu v rozsahu 10.0.0.10 - 10.0.0.253, zadejte masku 255.255.255.0, bránu 10.0.0.1, DNS 10.0.0.1 a případně adresu SMTP serveru 10.0.0.1. Pokud by nekdo potreboval, muzeme spustit proxy.
Pánové physik a zejména jaryn. Jsem novým placeným klientem UJEZD. net. Bydlím v Druhanické ul. Újezd nad Lesy. Na půdě změřila fa. od Ujezd .net rychlost 700 Kbts/s. Myslím jaryne, že jsi trošku z toho velmi překvapený , řekl bych přímo na větvi. Mohu Vás však ubezpečit, že tato mana dlouho Vám nevydrží, protože Újezd.net o tvém stahování ví a baví se tím jak jsi překvapený, protože jsi stahoval data několik hodin. Myslím, že vy amatéři to tady brzy zabalíte zejména se mi nelíbí tvoje výzva jaryne ke stahování to je z tvé strany nefér vůči placeným zákazníkům. Újezd. net to nechá být do čtvrtka příštího týdne,pak Vás ustřihne.
Jinak Vám přeji hodně úspěchů v budování málo funkční sítě v Újezdě nad Lesy. Dotaz garantujete veřejnou IP adresu? A co rychlost kolik účastníků sdílí Vaše trasa do Újezda?