perplextor
Newbie
|
Link Q / Signal S zkusenosti |
Příspěvek č. 1 |
Prave pred par hodinami jsem mel tu moznost poprve otestovat nami vytvorenou sit. Nemusim asi nikomu kdo se do podobne veci pustil tak nejak sam na "zele louce", ze pokud to jede, tak spokojenost velka. Mel bych otazku.
Jsem asi 300 m od AP a kamarad tak 500 m, ping odeme na AP vykazuje 2 - 3 ms, coz si myslim neni zadna katastrofa, od nej to same. Ping pres AP kamsi k nemu + jeho LAN tak 5 ms. Spatne, dobre?
Doma mam plechovku nasmerovanou na AP a nenapajeny spoj od pigtailu na RLA-10 (22m) pigtail mam pujceny tak jsem to tam akrobaticky zaklinil aby to fungovalo a ono to jede. Jede to tak ze zpocatku mi to ukazovalo, bez zamerene anteny, LQ-40 SS-40, po jakemsi pohybu s antenou neni problem jet na LQ 60-75 (5 minut zamerovani) Ted jsem to oprel za oknem (uvnitr) a ma tu 60/40 - spatne, dobre?. Zaruseni je zde 0, takze no problem.
Druha strana (500m od AP) ma bohuzel pixlu nasmereovanou tak, ze kontrola v Linuxu ukazuje 36/92 a current TX rate se mele kolem 1-2mbit/s. U nej zatim neprobehlo zadne ladeni, takze tezko rict. Transfer pres ftp se pohybuje od 100 - 250kbyte/s
Otazka pro Vas: Ma moje lajna v tehle chvili na 11mbit/s? Jake jsou zkusenosti s LQ/SS na jakych bitratech? Jakou hodnotu by mel ukazovat linux (36/92) aby to jelo nad 5.5?
Myslim, ze realne se necha tech 11 udelat, respektive URCITE, protoze jsem si to ozkousel ale jen lokalne, tak ted me zajima k jakym referencnim hodnotam mam smerovat Predem dik.
|