Oops, sorry... To "od Howarda" predevcirem v 10:45 je ve skutecnosti ode mne. Howard se predtim logoval z meho pocitace, ja si toho nevsiml a neprelogoval se na sebe....
Ja s Howardem si muzeme komunikovat o sto sest, ale jaksi se vubec nedostaneme do internetu (tedy, za ty posledni dny jsme se tam dostali asi na 4 hodiny celkem, ale vetsinou s rychlosti okolo 100 bajtu za vterinu) a nemuzeme s tim jaksi nic dalsiho delat... To je ted obecny stav, protoze se nekde neco predelava, nebo proste mame smulu jenom my?
Cau, shanim pripojeni do Netu v ulici u Vodarny, je to presne ten vchod jak je v nem restaurace U Loskutaka. Muze mi nekdo dat kontakt na nekoho na koho se mohu pripojit? Poslal jsem PM na JAP a nikdo se neozval. Podle mapy je to bod Carevna.
Konecne jsem se dostal na strechu, fotak nemam a moznost si pujcit take ne. Smer sever cca 15 km, smer zapad cca 10 km, jih cca 50 m na Cerwowu strechu (podle mne ma jeste lepsi vyhled nezli ja i smery sever a zapad), vychod cca 15 m, sousedni dum je vyssi nezli ten v kterem jsem ja. Na nasi strese jsou nejake anteny, snad se to nebude rusit. Mohu dat k dispozici 486DX/80 s 16MB ram a mozna i P2 300MHZ s 128MB RAM, 1,7GB HDD.
Cerwe mluvil jsem s prodavacem v jednom palmovskem obchodu a tvoje vsesmerovka je docela zlo pro okoli zizkovskeho vysilace, ktere jiz samo o sobe je ruseno velkym mnozstvim vln ze vsech smeru. Dle doporuceni prodavace je antena s co mozna nejuzsim rozptylem vhodna do takto ucpaneho mista. Nevim co presne znamena opticke pojitko (infra? laser? jine?), ale mozna by to byla ta nejlepsi moznost do teto oblasti kolem vysilace.
All:Tiscali busines poskytuje sdílené připojení, mikrovlné 2MBit za 4000,- Kc /mesicne, data 1GB max, za kazdych zapocatych 100MB + 100Kc v zuctovacim mesici. Pri trose matematiky pri jedne pripojce a WIFI rozvedeni signalu po cca 20 lidech bysme se dostali na rozumnych 200 Kc/pripojena IP a minimalni rychlosti 100KBit/ IP, coz je si myslim o necem jinem nezli jinde popisovany kabelovy internet mistral profi(busines) kde je myslim 384/196 za 3000,- Kc/ mesic.
Zajimalo by mne zda je moznost zakoupit antenu a kartu na splatky, popripade i pouzitou.
Dneska jsem po velkych problemech opet rozbehl k2 v plne (routovani a dostupnost) sile. Chci podekovat Andymu za procak, I4 za promptni nahradu vadne redukce, opravu boardu a dobre nervy s nekterymi pripojenymi lidmi a ostatnim za trpelivost.
Tak mam strechu v Moravske ktera je bokem od te hnusnne vysoke posty?
Je tam prima viditelnost na me (dokonce od toho clovicka z okna). Fotky budou jen co se tam dostanu za svetla. Posledne uz ve 0:30 nebylo nic videt
Nazdar,
jsem tady prvne ve Vinohradske diskusi. Mel bych zajem se pripichnout do czfreenetu.
Pro zacatek jsem umistil fotky viditelnosti z meho baraku (z Manesovy ulice, zhruba na urovni Vinohradske trznice). Neni to zadna slava, ale na nektere smery to jde.
Co se tyce viditelnosti AP, tak nejspis nevidim na Howarda ani na K2, na nektery z JAPs bodu nejspis ano, na snowflake ??.
Na strechu mam pristup a ani to neni daleko (12m), myslim ze bych snesl i vice anten (napr. pro AP).
Jinak s linuxem mam celkem zkusenosti, nejake pecko (pentium 100) muzu vyhrabat v praci. Podarilo se mi uz sehnat i smerove anteny, ale ty bych asi pouzil na spojeni do prace, kterou mam nedaleko (pokud to pujde). Pravdepodobne bych proto mohl vytvorit inet gateway, ale to by zalezelo na domluve s mym sefem v praci.
Mate prosim nejake navrhy, nebo neni mozne dat nekde spycha, co a jak ? Trochu jsem zatim komunikoval s Limem pres ICQ.