zdravim vsechny z Uhrinevsi, musel jsem tento tyden do Parize, a az ted mam trochu casu. prosim vsechny nove zajemce at zde na foru udaji svou polohu, nejlepe i foto vyhledu z jejich pozice.
pokud by nekdo z vas mel cas udelat mapu Uhrinevsi a do ni zanest nase polohy a dat to sem na web tak by to mohlo byt prinosem.
jinak si myslim ze to budovani bude mit dve faze:
1a- k jacobovi se da hwAP na ktere se vsichni slozime a kazdy si osobne zafinancuje kartu a vse ostatni u sebe doma.
1b- rozchodime wifi lokalne v Uhrinevsi
2- provede se pripojeni do Rican, tam bude potreba extra karta(financuje Jacob) a dalsi material(spolecne)
seznam potencialnich ucastniku(zatim):
- jacob
- martin jansa(taky by sis mohl vymyslet nejaky nick :-) )
- radekter
zdravim vsechny zucastnene.. prave testuju nove zarizeni ktere pracujena 802.11g tedy 2,4 ale jede na 54mbit zatim tedy nemam konektory na externi anteny ale jinak v nejhorsim by meli byt az v pondeli pak tedy tozarizeni bude nasazeno na link praha<>ricany tedy posileni hlavniho kanalu
Jde to pomalu
Upřímně já chci net na který se spolehnu...což nevyplívá s CZFREE, nebudu to protahovat...posílal sem dotaz na TELE2
..
pokud nevyjde připojení přes TELE2
-jsem ochoten vyjednávat o zřízení AP u komína
záleží to na počtu lidech zatim to nevypadá ani dle srazu
Tak TELE2 nabízí Wifi přes licenční pásmo 3,5GHz donedávna chtěli nehorázný prachy
teď nabízejí
192kbps za 1800 s dph a instalace 3k / plus 3k vratná záloha/
měření signálu zdarma
sem ti to chtěl doporučit
isdn je moc drahý musim platit za TO a to se mě neche chci pevnou odhlásit....
tak samozřejmě že bych s tebou czfree vybudoval
ale zatim do středy čekám jeslti by stim souhlasil chlap co bydlí v bytovce kdes chytil SMILE I
jelikož přes ze me další náklady navíc...
pro mě by to bylo nejvý¨hodnější, jelikžo nepotřebuju 192 kbps mirkovlnu za 18 stovek
jestli budeš mít náladu tak se můžem sejít někdy /víkend/ bych vzal i ty pitomý karty když nebude o čem diskutovat
no a uz u tebe TELE2 neco zmerili? odkud vysilaji??
ja jsem si poridil datanonstop od eurotelu, stoji to 1000 Kc a je to no limit GPRS.
ten kdo bude mit u sebe AP tomu musi alespon elementarne rozumet a mit do toho chut, neni mozny to dat k nekomu kdo nevi o co jde. wifi neni televize aby se koupila, postavila na stul a zapnula. v ricanech to ladi neustale uz od prosince. takze ja vidim v soucasne dobe jedinou realnou sanci dat to k tobe. nejradsi bych to mel u sebe ale bohuzel prd vidim.
Jen jsem se tu dlouho nemohl vyskytnout ... mluvil jsme s tim kamosem co bydli v panelaku u nadrazi.Vypadal ze by do toho sel s nama. Ten panelak je drustvo. Jestli bude srazik tak dejte vedet co takhle v nedeli nebo v pondeli (mam pocit ze je velikonocni).
Kazdopadne mi to poslete please na mobil,pac se k netu uz asi nedostanu... predem diky a zdarec ... Vocko
ideální by bylo si promluvit v orange...
já mám dost času
krom zřízení CZFREE v Uhř.. to bych chtělo co nejdřív
/TELE2/ ne nemá cenu je nahánět pro mě je 1800/month moc peněz