HTB je snad soucasti instalace WISPu - sice ho nepouzivam (nepotrebuji), ale pri bootovani to tam o nem neco pise
jinak v DHCP se mi zatim nepodarilo nastavit nekterym kompum pevne IP - nemel jsem vcera to srdce rebootovat sousedovi, kdyz cely vecer mastil nejakou on-line hru (a jenom restart dhcpd mi nejak nesel)
hned vecer je zkusim, obcas se mi resetuje karta - poznam to tak, ze se mi rozhodi obrazovka wavemonu (protoze se dole napise hlaska o resetu karty)
Abych si neznicil puvodni: staci tyhle *.o prejmenovat (treba pridat do nazvu hwsoft ) a do etc/modules da cesty na nova jmena (stare zakomentovat) - predpokladam, ze jo ....
WISP neni distribuce na 1 disketu, ale na 16/32MB CF, pripadne na male hdd (ja se tesim, az mi hdd umre a budu tam moc dat CF)
ale uz se tady probiralo, ze router jen a pouze s fd neni to nejlepsi, protoze diskety jsou dost choulostive (zvlast, kdyz je router nekde u strechy)
jinak k hostapu se dostanu az o vikendu.
Porval jsem se s tim a pokrocil od Kernel panic po skoro funkcni stroj.
Potrebuji ted nastavit vykon karty na mene nez to WISP umoznuje (bude tam 24db antena). Nasel jsem jak precist registr 62, jak nastavit registr 62, ale po restartu je vse pri starem. Jak na to??
hm, tak karta se mi uz jednou resetovala (asi po 2 hodinach provozu, od te doby dalsi 3h nic)
nicmene inspirovan Novicem jsem taky konecne spocital vysilaci vykon a at pocitam jak pocitam, s 19dB antenou jsem zrejme nad limitem - cili taky musim utlumit vykon na karte ...
Nastavovani registru 62 ale zrejme neprezije reset karty, takze jsem editoval crontab aby cron kazdou hodinu prepsal reg 62(iwpriv) podle tabulky co spocital Deu (nic lepsiho neumim). akorat si jeste jednou budu muset projit jestli jsem pocital spravne, nicmene zkousel jsem to a funguje to, aspon podle cteni registru
(ale porad se mi nedari nastavit dhcpd config tak, aby nektere MACy mely stale IP adresy, zacinam premyslet, jestli to vubec potrebuji ... a asi ne )
mam v PC WISPa, dve wireless karty a jeden ethernet. WLAN0 je v rezimu MASTER. Ma adresu 10.11.11.1, WLAN1 je v rezimu MANAGED a DHCPckem je ji pridelovana stale stejna adresa 10.1.0.98. ETH0 ma 192.168.1.1. Jako brana je nastavena WLAN1
Dale je pres HUB pripojeno dalsi PC s adresou 192.168.1.2
Situace:
Z routeru se dopingnu na druhe PC a na 10.1.0.127 (asi brana AP, nemam moznost overit). Z druheho PC se dopingnu na router a na 10.1.0.127. Jakykoliv ping na verejne internetove adresy nechodi s hlaskou "destination network uknown" (Pingam pochopitelne adresy, nikoliv DNS jmena, abych eliminoval problemy s DNS). Pritom, pokud nabootuju windows tak se DHCPcko na ono AP bez problemu chyti a internet jede bez JAKEKOLIV KONFIGURACE.