Mam problemik, nemohl by mi nekdo zkusenejsi poradit jak nastavit routovaci tabulku ve win98SE ci XP? prikazy znam, ale nevim jake routy zadat,
priklad: je mala sit na 100Mb switchi a na jednom kompu jsou 2 sitovky : jedna do switche a druha pro Ronju s AUI, Ronja perfektne funguje a na tom kompu s obema sitovkama vidim uplne vsechny kompy, jak mam nastavit aby se videly i ten za Ronjou s ostatnima ?
sit na switchi ma IP 192.168.1.x
komp se dvema NICeckama
ethernet - 192.168.1.1
Ronja - 192.168.2.1
komp za Ronjou 192.168.2.2
dik moc, a hadam ze hry na takove siti pojedou jen pres TCP IP, IPX se asi tak smerovat neda co ?
zkus to takhle:
route ADD 192.168.1.0 MASK 255.255.255.0 192.168.1.1 IF x
route ADD 192.168.2.0 MASK 255.255.255.0 192.168.2.1 IF x
kde za x si doplnis cislo patricne NIC ktere zjistis prikazem route print. Ovsem ze pak uvidis ty pc normalne v okolnich pocitacich neni jiste, ale kdyz napises rucne nazev pocitace tak se na nej dostanes.
pigeon
ovšem, ale na to se přece neptal,...
Ptal se jak nastavit routování mezi dvěma sí?ěma který jsou připojený na jeden komp.... NAT s tim nemá nic společnýho...
24.04.2003 v 22:03
danny
24.04.2003 22:33
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
Mam PC s win98se kam jsem dal dve sivky. Obema pridelim pevne danou IP adresu, ale pokud se podivam do route tabulky, tak jsou tam zaznamy jen k jednomu sitovymu zarizeni a o tom druhym tam neni zminka...
Po dlouhym boji a zjisteni ze to tam proste nedostanu jsem usoudil ze bude potreba to tam zadat rucne, ale to sem narazil podruhy, ponevadz route prikaz u win9x neobsahuje parametr IF x a tim padem se mi to vsechno pridava k jinymu interface nez ja samozrejme potrebuju...
Je nejaky reseni jak tohle udelat???
Dalsi problem je v tom ze tam ty sitofky potrebuju ve vysledku dat tri a vzhledem k tomu ze jsem nerozchodil jeste ani ty dve, tak je to..... ;o)
Jen pro takovy linuxovy stourali:
LINUX budu instalovat hned jak se ho naucim, ale tohle potrebuju aby mi uz chodilo o vikendu a na linux se dostanu tak za mesic.