Dobrý večer
Nějakou dobu se snažím se k Vám do prosecko-střížkovské společnosti CZFree dostat, ale potřebuju víc času (problémy s hlavou).
Jsem nový příchozí, bydlím v Litvínovské proti škole 500, 7.p.
Donedávna jsem dělal profi vhf a nyní bych rád na inet levněji než přes dial-up, ale hlavně co chodí rychleji než 33kbps.
Mám mít dost času a rád bych pomohl. Vidím celou Prahu, stejně jako pan Kozel.
Měl by někdo čas, kdo by šel na pivo (třeba do Polly na Střížkov)?
Děkuju předem.
Vladimir
Vážený pane - udělal jsem obrovský skok v informacích - díky Vám - ten manuálek je skvostný. Dík také panu Simandlovi (jeho FAQ's je pro blbý a tudíž procítěně přijatelné z mé strany).
Chytá mě děs nad sebou samým, protože jsem ráčil ještě před rokem zapojovat internet profi přes satelity a vím, jak vypadá TCP/IP a ID i maska a co se děje po cestě, ale komunita mladých dobrovolníků je spíš blízká mým pacholkům, co je učím prvním rokem elektrotechniku na IT průmyslovce. Takže se pomalu orientuji, ale půjde to protože musí.
Od mládí jsem radioamatér a profi jsem celý život dělal leteckou a po 90tém užitou radiotechniku.
Tak se seberu a půjdu koupit kartu WiFi a uvidíme - ještě jednou dík a někdy nashle.
Jestli se tahle society někde schází, tak tam budu nabeton ten nejstarší.
VladimírG
2 antonin: díky za upozornění. Je to opravdu 3. kanál a ten je blízko 6. z jablonecké.jz takže by bylo dobrý ho změnit aby se to nerušilo. Když jsou kanály na kartách v jednom routeru moc blízko, tak klesá průchozí rychlost, a to znatelně.
2 johanka: nastavil jsem routování tak, abys jela spíš přes orgj a kasika, ale ode mě to přes kasika nikdy nastavit asi nepůjde. To by se musel rozpojit link mezi náma. Co s ním je otázka. Pokud by se objevil někdo ve stínu orgj tak by se možná u tebe ap hodilo. Uvidíme jaký budou zkušenosti s kasikem.
Ty výpadky internetu byly asi v hloubi thundernetu a jak jsem koukal, tak asi postihly bohužel celou czfree. Je to zaznamenaný v lozích na routerech 10.33.0.2 a 10.33.0.3 kde je hotsanic nastavený na pingání ven do inetu.
2 all: možná by stálo za to se sejít s programem, který navrhla johanka. Co třeba v pondělí 28.4. někde u restauračního zařízení se zahrádkou?
routeru jablonecka. Šetří mi to čas a tak jaja a kasik se mohou pyšnit tím, že na nich má johanka konto
Nechceš udělat nějaký skript který by se spustil z jednoho stroje a postupně, přes nějaké konto vytvořené na všech routerech a klíče, automaticky posbíral různé info o všem možném? Pro začátek by stačil seznam kanálů a zbytek se už doplní.
Na yenikovi jsem ti udelal johanku s heslem stejným jako máš pro ospfd na zireael.
Ahojky , bydlím na začátku Letňan, mám blíž na Prosek než k Letňanům. Prosím připojí mě někdo? Pomůže mi někdo?. Na monitoru je už i zaregistrovám soused (tedy podsoused) jako Jan Marek, Koukněte prosím zda bych u Vás neměla šanci. Díky Jana
Ahoj lidi,
vůbec nic asi nezkazíme když si dáme sraz tohle pondělí v Polly na střížkově. Já jsem tam nikdy nebyl a nevím kde to je a tak bych poprosil někoho z místních aby sem napsal ulici a podobně. Možná by stálo za to rezervovat místo pro 10 až 15 lidí.
Takže v pondělí 28.4. v 19:00 se sejdem v restauračním zařízení na Střížkově jménem Polly.
Program:
- vítání nových občánků
- internet
- přehled frekvencí a topologie
- jak na sdílení dat, hlas a video, hraní her a podobně
- různé
má dobrou zahrádku i vnitřnosti. Dá se tam sníst i cosi se švestkovou omáčkou, což je docela kulinářský zázrak.
Dobrý večer,
dneska jsem si prohlédl velmi pěknou anténu Johanky d´Prosek a anténní systém pana Kozla, jehož bratra jsem Mitsubishi zákazník.
Prosím o radu resp. souhlas - hodlám koupit WiFi kartu XI-626 - má někdo závažný poznatek proč ne tuto a příp. kterou jinou?
Za rady děkuji předem. Antény mám pro fix "Long Yagi" a "Californian TV"
Ta Polly bude toho 28.4.? V kolik?
S pozdravem všem na Proseku
VG
jede bez maškarády a tak všichni mají svoje ip (jsou v rozsahu 10.33.5.0/24) Zebra a dhcp jede a zdá se že je všechno v pohodě. Default routa už není napevno, ale nastavuje jí zebra.
2 vlada & kozel: dík za mapu a rezervačku
2 all: na routeru jablonecka jede ftp server a na něm jsou softy, které by mohly být užitečné. Třeba vnc může sloužit k ovládání počítače na dálku a tak pokud si někdo spustí vnc server u sebe na winech, tak ten kdo zná heslo a má vnc klienta, může na dálku pomoci s instalací nebo opravou nějakého problému. Netřeba říkat že vnc server by měl běžet jen když je potřeba.
Co tam zatím chybí je firewall pro winy. Pokud někdo na něco narazí, rád bych to tam vystavil. Nejlíp i s návodem. Podmínkou je samozřejmě že to nesmí být kradené. Takže shareware, freeware a GPL.