kdyz nekdo bude chtit, tak se propojim. Momentalne nemam penize na mikrovlnu ani cas na stavbu optiky, dlouhodobe planuji 100Mbit defocusovanym laserovym svazkem.
behem srpna se prestehuju na ulici zelencskou, node Hloubětín_Zelenčská_21, chtel bych vedet, jestli nekdo v mem okoli uz testoval prijem signalu z kterehokoliv AP v okoli, zatim nemam potrebny hardware abych to vyzkousel sam.
Mam chut na rozsireni signalu mym smerem, ale v sitich se nevyznam, takze by to chtelo nekoho z okoli, kdo by pomohl.
pripadne bysme mohli zbudovat s pomoci vsech v okoli vlastni AP, me jde hlavne o konektivitu do internetu, myslim, ze by nebylo spatne sdilet ADSL linku nebo kabel, ale myslim, ze UPC tam nema rozvody ...
S vlastni konektivitou to nevypada dobre, UPC tam neni. a pevnou linu brat nechci, mam byt pronajaty jen na dva roky, takze takove investice si nemuzu dovolit :-(
Ted jsem se ale dival, ze jsme nejakych 600 metru do AP bodu 513. Takze bychom se na nej snad mohli pripojit ..
UPC uz ne, co zrusili mmds, stahli se z ele lokality a nabizeji jen upc-direct, coz je dost o nicem. Ale operuje tam ted firma Comtes, taha kabely po strechach a nabizi pry i internet ....
Ja bydlim v Mochovske, ale bohuzel v te tripatrove, takze nase strecha je asi o nicem. Nicmene Zelenecskou mam na dohled, tak se treba take nekdy pripojim :-))
ja jsem taky jenom v pronajmu :/ navic v prvnim patre, takze jeste budu muset zjistit moznost umisteni anteny na strechu, protoze myslim, ze ja budu potrebovat strechu v kazdem pripade, AP Hloubetin_rak by mohl byt v dosahu, jenom nevim, jak je vysoko.
ja jsem take v prvnim patre. ale myslim, ze by se dalo s druzstvem domluvit na umisteni anteny .. Pojdme se tedy spolecne dotazat majitele AP, zda mame signal a zda nas pripoji.
takze, ja zkusim obeslat vsechny nody ve vystavbe jestli nemaji zajem zacit nejak premyslet o rozsireni czfree do hloubetina a uvidime, jestli se neco vymysli