Nejak se mi to postlo drive, nez jsem chtel, takze jeste jednou:
Proc se nemuzu dopingnout ven? Tusim, ze je to problem s nastavenim default gateway, ale kde, kdyz mi ji prideluje DHCPcko?
2. Jak zjistim, jaka konfigurace mi byla DHCPckem pridelena? Hlavne brana a DNS servery.
3. V zacatcich bych si chtel nastavit logovani co nejvetsiho poctu veci, abych mohl (kdyz se vratim po celem dnu z prace) zjistit, co se delo. V defaultnim logu jsou pouze udaje za poslednich nekolik minut. Zkuseni, doporucte co vsechno logovat a kde to pozapinat.
4. Je WISP vubec UNIX? Chtel jsem se tam trochu porozhlednout a nezna "ls" ani "dir" a kdyz jsem si chtel zobrazit pripadne upravit nejaky konfiguraky, tak nefungovalo "vi" ani "vim" a uz vubec ne "joe" zato k memu velkemu udivu fungoval DOSovsky prikaz "edit" Tedy otazka: do jake miry se da s WISPem pracovat jako s normalnim linuxem (prikazy interpreteru atd.) a do jake miry je to naprosto jednoucelova zalezitost? Daji se nejak prochazet adresare?
jenom poznamka; gateway ven je asi treba nastavit az potom, co nastavis bridge: pri nastavovani GW se to musi zeptat ke kteremu iface prislusi (proto je treba nefdrive nastavit bridge). v opacnem pripade se mi (a zrejme ne jenom mi) blbe nastavil bcast.
jinak nevidel jsem jeste zadny klon *nixu bez vi
pro zajimavost : co ti to napise, kdyz zkusis ls ???
Tak jsem se popral se sluzbama, jeste bych teda presel ze to nema jeden soubor jako kazdej normalni linux kam se nakelpu sluzby. CO nechapu tak to je PROC TEN BLBINEC NEUKLADA ZMENY V /etc/rc0-6d/. Proste tam naklepu symboliclinky, pooda, pokud dam rucne zmenu runlevelu, vse nabehne, ale kdyz ulozim konfig ve wdistconfig a restartuju tak to odsad ZMIZI. Tohle je fakt zahadny distro.
to lazna: Proboha co to mas za distro WISPU??!!?? Stahni si nejakou novou betu z leaf.sourceforge.net.
po 30h behu s hwsoftovymi ovladaci prvni totalni vytuh routeru, musel jsem ho vytahnou z elektriky. nicmene netvrdim, ze je to hostapem, jen konstatuji, ze se mi WISP poprve totalne zasekl :(
Zatim jsem nic nemenil, pokud se to ale bude opakovat vratim se k puvodnimu hostapu (ktery mi tohle nikdy neudelal, ale jeste jednou: je to statisticky nevyznamny vzorek)
2 lazna : tohle je asi fakt na preinstalaci ...
bridge: musis mu nejak rict co je tvoje vnitrni sit a co vnejsi pripojeni k inetu ne? a "edit" zase tak nestandardni neni
Jo, beru zpet. Mel jsem to nejaky rozesrany. Po restartu uz zna "vi" i "ls". Mel jsem to asi zkusit, nez jsem napsal. O vikendu s tim zkusim polaborovat a poreferuju.
L.
Mimochodem, APcko mi ted jede jen tak bez provozu (chyceny na NET a nikdo na nem) a dnes jsem na nem nasel tri hlasky "BPO failed, resetting wlan card". Mivate to nekdo?