ja ho klidne zplacam, staci, kdyz se domluvi par lidi co a jak. web misto mam, cas vicemene take ( no +- za necely mesic delam posledni statni zkousku ).
Je to sice pekna vec ze se snazite rozjed neco jako czfree.net v Pardubicich. Zajimalo by me jestli nekdo z vas ma konektivitu, kterou muze nabidnout nekomu dalsimu a protoze vim jak to na wi-fi v Pardubicich vypada tak byt vama si vezmu nejaky notebook,wi-fi a antenu, NetStumbler a podivam se jestli vubec nekde najdete volnej kanal kde by +-2 kanaly nebyla nejaka jina silna sit. Pardubice jsou totiz na tak malym prostoru, ze jakmile date antenu na nejakej vysokej panelak tak je to slyset po celym meste a tady snad zadna z firem nedodrzuje povoleny limity vyzarenyho vykonu takze vybudovat tady dalsi sit je docela problem. Je sice pravda ze to vzdycky bude nejak chodit, ale ta stabilita a propustnost bude diky ruseni uplne v haji. Jedina moznost je pak chovat se jako firmy a to dat ziskove anteny proti sobe, plny vykon karet, ale to je reseni do chvile nez si konecne zacne CTU vsimat i Pardubic a konecne tady na wi-fi trochu uklidi.
Nejde o to ze bych vam nepral, ale protoze vim jak to vypada tak vas chci spis usetrit toho abyste do teto (podle me skoro mrtve) technologie nacpali spoustu penez a pak ty vysledky nestaly za to. Proc si myslis ze KVE buduje ronji (uz jsou 2 nainstalovany a 3 na to ceka) protoze ta spolehlivost ty site postavena na Wi-fi je tady pekne v haji a o propustnosti ani nemluvim, predevsim na sidlistich, kde na kazdym baraku je aspon 1 antena na 2,4GHz. Byt vama tak spis nejdriv nez nakoupim technologii zkusim zmerit to jak to vypada s moznosti nekam tu sit umistit jestli najdete nejaky kanaly, ktery budou volny na obou stranach spoje a tak.
ja nevim jak kdo, ale ja doma zarizeni mam a nemyslim si, ze by to byla mrtva technologie. normalne se chci pres KVE pripojit a pokud by to bylo mozne, kldine pujdu do sesitovani nadsencu tady.
jinak stranky zacinam placat dohromady z predchozich projektu, takze myslim, ze koncem tydne uz by mohl byt prvni funkcni prototyp ( pro zacatek prihlaseni, diskuzni forum, publikace clanku )...
jeste dam vedet...
Tak takhle se jmenuje muj projekt jiz mam skoro hotove stranky uz jen dodelavam forum pak vam sem dam odkaz info se dozvite tam tak uz to vypada slibne. (predem se ptam mohl by negdo prispet v polabinach 1 na AP bydlim v baraku naproti kramum. a mam dokonce povoleni to pridelat na strechu!Server sem uz koupil z vlastnich nakladu mam na tom linux takze pohoda... piste.. Elsik
No klidne muzem nekam si jit sednout ale pivko moc nemusim spis panaka nebo tak ), btw abysme nebyli prekvapeny je mi 16... ))). mozna pak s tim webem udelat lepsi administraci tech web stranek. ale to se dohodnem ( DOUFAM ZE SE VAM libi oranzova barva ) )))) El.
Dej mi vedet mISHA (o) ? az to budes mit zapojeny a taky jak te mam hledat (IP) skusim te najit nejlip kdyz nechas pres noc nasdilenej nejakej adresar na HD ve woknech. Enders Adr. 14p Havlickova445 koukam na Zelenou branu :-)
ok. jestli kamos bude mit zitra cas ( no vlastne uz dnes - pac na to potrebuju papir od firmy ) tak bych to mel mit zitra hotove, sice nasmerovane na polabiny, ale to by pri 17dB snad nemel byt takovy problem. ok dam vedet...
No tak uz tam jen nejak naistaluju to forum - pocitam ze zitra vecir to hodim na ven a budem moc zacicat budovat. ( hele ja ten AP ani antenu jeste ani nevidel tak doufam ze budete vsemocne pomahat ) ps. delam to hlavne kvuli tomu abych se to naucil.. (ale nadruhou stranu mam podporu hradce, vanberku a prahy, kde uz to bezi tak nam kdyztak pomohou.) Else