kradež jako to že tady to lidé vymejšlejí a nějaká fy jim ukradne nápad a začne na tom vydělávat. Tobě se 29 999kč zdá jako přijatelná ? na plnej spoj to potřebuješ 2x.
1) nikdo nic nikomu neukradnul - Ronju pustil Clock pod GNU/GPL
2) koukal si na profi zarizeni? jejich cena je v uplne jinych relacich
3) cena je za cely spoj (a "Pro soukromé použití v síti CZFree.Net nabízíme tento produkt za cenu 14.999,-")
Jinou veci je, ze jsem jeste nikde nevidel jak to facha, ale pry se testuje.
Kupovat to samozrejme take nebudu, ale levneji bych to nedelal.
tak to Te pamet klame. V pripade GPL kodu musis dat zdrojak tomu, komu poskytnes binarku, pokud ji poskytnes. Nic Te nenuti zverejnovat vsechny slepe cesty a pokusy o vylepseni, ktere jsi implementoval pro sebe, to by taky bylo hodne na hlavu. Takze muzes kritizovat, az si AW Ronju koupis a nedostanes dokumentaci.
Nicmene vsechna dokumentace k AW Ronje bude dostupna, problem neni v tom, ze by nekdo chtel neco tajit, ale v tom, ze lide maji nalehavejsi veci na praci. Jestli chces pomoct se zdokumentovanim AW Ronji, ozvi se
Nevidím na tom nic špatného. Pokud si jí někdo za tu cenu koupí, je to jeho věc. tedy je to klasický model obchodu, já něco nabízím, ty si to můžeš za tuhle cenu koupit, nebo nemusíš.
Ostatně navíc je tam cena i pro členy czfree a ta je o polovinu menší. jenom ta záloha je brutální a termín dodání taky.
Ohledně řešení: pokud si připlatím desítku k plné ceně ronji, tak mám spoj opto spoj o rychlosti řádově 20x vyšší.