Novy napad to neni, ale usetrit to muze, kdyz jsem zkousel
ssh -v -L 3128:proxy.nekde.cz:80 -N -C linux.nekde.cz
tak to prumerny webovsky provoz komprimovalo tak na 40%.
Ale specializovane reseni muze byt stabilnejsi a hlavne snadno pouzitelny i pro klienty na Windows.
Nasazeni rovnou u iGW by prinos byl, ale jde o zpusob zpoplatneni/shapingu.
1) pred kompresi - klient z toho nic nema, jenom to setri linky czfree
2) po kompresi - to pro iGW znamena narust pozadavku na konektivitu, tezko predpoveditelny, komprese se meni
navic moznost 1) je tezsi technicky realizovat
Neni to trochu o objevovani kola? Squid lze nakonfigurovat tak, aby kompresil (na urovni protokolu HTTP/1.1) veskere html a existuje patch (nazev nevim :-( ktery zakazuje vybrane IP (treba reklamnich serveru). Vsechno je opensource ;-) Rozhodne platit za neco, co je uz hotove a zadarmo je nesmysl. Navic existuje proxy (tusim pod licenci GNU), ktery parsuje html a odstranuje IMG s bannerovym rozmerem. Nehlede na to, ze realtime prekodovavat JPG pro stovky lidi je dost problem. Zkuste udelat zatezovy test s paralelizmem cca 1000 pozadavku/s a bude jasno ;-)
Pro modemove uzivatele to asi ma smysl (i kdyz platit neco vic nez Telecomu by se mi nechtelo), ale pro site typu czfree je to podle me nevyhodne.
jo tak cproxy funguje docela fajně, ale nějak jsem nepochopil statistiku, mám to nainstalované dvacet minut a podle cproxy jsem stáhnul přes deset giga dat po 64 lince
díky za info. už jsem v obraze.
jinak jsem rád že se tu opět začalo reagovat a že stránky fungují a je možné toho klienta stáhnout. zatím jsem s tím docela spokojen.