tak to teprve teď začalo padat ... (zatím nebylo takový zatížení - ping to prostě přežilo ...)
vždycky to přenese asi 150 MB +- 100MB (500kB/s) a pak to spadne - nic to nepřenáší a karta se tváří jako mrtvá (v režimu klient ...) - občas pomůže sice reset karty, ale občas taky ne .... - v AP módu to běží naprosto v pohodě a snad se mi zatím v logu ani neobjevil reset karty ...
Je to čistě PCI verze XI-626 fw 1.5.6 a stroj AMD 5x86
Ještě jeden poznatek - padá to nejen s hostap ovladačem, ale i s orionoco ovladačem z jádra a pravděpodobně to bude padat i wlan-ng (ten jdu teď zkoušet ...) - Netušíte někdo, čím to může být ?
Linka je vidět a vypadá funkčně z obou stran, ale data neprojdou ...
Naposledy upravil jrk 20.04.2003 v 13:07
19.04.2003 v 17:28
bublos
20.04.2003 00:24
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
tak som si prave prekompiloval ovladace s dlhym resetom, uvidime, co to spravi.. normalne sa masina zosypala bud do 2-3h alebo az po 5-7 dnoch.. zatial to ide 10 minut :-) Stabilne to bude, ak to pojde aspon mesiac bez seknutia.. Inak co som zistil, na routroch s WISP (leaf.sourceforge.net) mi v managed mode bezia masiny aj 60 dni a neseknu sa na dlhsie ako 2h, po urcitom case ak to vypadne sa to samo nahodi.. A takto vypadava zatial len jeden router, ktory ma signal niekde na -91dB a sum -97dB.. ostatne idu bez akychkolvek vypadkov.. zatial..
09.05.2003 v 20:16
cijoml
09.05.2003 20:40
[zde]
()
naopak, seklo sa to vcera o 8 rano, potom o 10tej, o 14tej a odvtedy to uz nemal kto ist restartut, pritom prenosy skoro ziadne.. moze to byt ale aj iny HW problem, rano tam dam HW APcka a idem to testovat domov.. dufam, ze to od srdu nevyhodim z okna (byvam na 8poschodi)
Tak som bol kuknut hore na strechu a ten stroj (o kt. som pisal - s dvoma WL360F v AP mode a hostapom s dlhym resetom) sa asi sekol kvoli teplu, ventilator na procesore sa ledva tocil, vonku bolo +28 a na chladici (2,8V P166) sa ruka udrzat nedala..
Mam ho teraz doma, uz stihol hodit dve hlasky resetting card, ale zatial drzi, idem ho vytazit ako sa len da...
Takze seka sa to aj s novym chladicom... :-( aaale, co som zistil, bez WEP sa to este neseklo... tak som spravil ze:
prism2_param wlan0 host_decrypt 1
a cuduj sa svete zatial drzi 30 minut (predtym to pod flood pingom padlo do 5minut).
------------------------------
takze 6h to bezalo pod flood pingom so stagnujucim signalom a bolo to ok, ziaden reseting card, akonahle som ho ale rucne vyvolal ( iwpriv wlan0 reset 1 ), co nakoniec moze nastat tak ci tak, teraz sa mi po 9 dnoch sekol jeden stroj presne takto.. pri cistej linke to nezatuhlo, pod floodom hej.. a bolo jedno ci bezim s WEP alebo bez.
doterajsi zaver aj po precitani predch. prispevkov:
hostap sekne masinu ak prebieha reset a prijme packet..
reset nastava svojvolne castejsie na WEP linke, ktora ma nizky signal a typicky pri nedeasociovani klientov, ktori prenasaju data...
Naposledy upravil lukic 11.05.2003 v 17:42
11.05.2003 v 10:19
Demostenes
11.05.2003 18:48
[zde]
()