Jak jsem jiz uvedl, asi hloupy dotaz, ale presto bych rad seriozni navrh na slusnou smerovku. Neco trochu vic, nez jen plechovku od bramboroveho gulase, ale presto pro domaci dilnu..
to jiste, hledal jsem hledal a musim konstatovat, ze mne zaujalo MMDS sito a JAGI. Asi zkusim sehnat to sito, ale nevim, nevim, jak je na tom sito se smerovosti ? Potrebuji realizovat spoj na cca 5-10 km..
tak za prvy, je to docela daleko, a kdyz rika docela tak myslim docela
za druhy, je docela velkej rozdil mezi 5-ti a 10-ti kilakama, neslo by to upresnit?
za treti, bejt tebou jdu do 24db sita, ja mam 18db na 2km a link quality mam asi tak prumerne 36 :(
pokud muzu doporucit sito, zkus se poohlednout po okoli, kdo mam MMDSku, kdyz nejakou uvidis, tak za majitelem te anteny jdi, ona mu bude uz pravdepodobne na prd arekni ze jsi radioamater a ze to chces na radioamamterske ucely (ne ze to chces na internet, pak je tu riziko ze si ji na ten net necha sam ). pokusd bude chtit prachy, tak holt rekni ze jo, ale nad 500 kazdopadne nechod. taky se zkus poohlednout ve foru, ale ja takhle neuspel, nebo zkus kamose (ja mam dve MMDSky a obe mam od kamosu ze skoly )
nic v zlom ale na 5-10km podomacky urobenu antenu
neodporucam.
nevidim tam ine riesenie
ako
CSAT ISM 24 popripad 26db
inac tam bude tttuuuucccnnnyyy packetloss
vela stastia
Jakym zpusobem se da zjistit ohnisko MMDS anteny, kdyz sem ji ziskal bez konvertoru a zarice ???
Dalo by se tu zjistit kdyz si ohnu kus dratu pod uhlem 90° a prilozim ho z rohu do rohu a zmerim vysku vrcholu od mmds sita? Bude to fungovat ???