Pripojeni na Prahu se musi vymyslet a udelat pravdepodobne nepujde primo ale pres napriklad Jenec nebo Hostivice ale jak uz psal Krakonos nejdrive vybudovat lokalni sit a pak treba s pomoci Jaguara ziskat pripojeni do int. nekde v kladne.......
Tech moznosti je vic dulezite je se nejdrive nekde sejit domluvit kdo ma jake moznosti jak technicke tak financni atd.
2 Mila> sraz - souhlasim - zavel ! (bohuzel se ucastnim jen myslenkama:()
Ta Dedina byla jen nastrel -user cijoml (node SlimmerCZ) tvrdi v popisu svyho node, ze Krocehlavy vidi
Jinak Jenec a Hostivice - co takle o vikendu roznest letaky - kdyz si tam mistni udelaj svuj node - usetri nam praci i penize a pripojeny budou taky
Diky - mejte se Krakonos
Tak jsem upozornil Jacka na tuhle sajtu, doufám, že to prostuduje a ozve se tady.
Věc se má tak - on je to jeden z těch mých kámošů v Litevský a má doma pevnou lajnu, takže kdybychom se nějak dohodli na sdílení nákladů(platí tuším 5k měsíčně), možná tu Prahu ani nebudem potřebovat.
jsem pro sdileni nakladu za pevnou lajnu, tad mame ISDN ale je to trochu drahy.
Dnes vecer budu doma tak se kdyztak ozvete a muzem to probrat po telefonu nebo osobne.
Ja jsem ten clovek z Bulharsky, o kterem mluvil Alnagon. Myslenka kladenske site je skvela, takze bych se rad pripojil. Prime spojeni s Prahou nebude nutne, kdyz se nam podari obstarat nejaky solidni gateway do internetu primo tady - do budoucna by to ovsem nebylo nezajimave. Jsem za!
Technicke data anten najdes v sekci nabidka hardware pro cleny (odkaz z hlavni strany) a vzhledem k tomu ze velka cast kladna stoji na rovine tak to nebude moc velkej problem, a vzdalenosti tak nejsou moc velky
Tak snad se chytnete na tohle. <a href="http://mujweb.cz/Zabava/Alnagon/czfree/czfree.jpg">Tady</a> jsem umístil mapu(bacha je velká), na kterou jsem označil lidi, u nichž znám lokaci. Já jsem ve Wednesbury, Mbala v Bulharský. Modrý špendlík je majitel pevný lajny. Tak se mi ozývejte, kde bydlíte ostatní, třeba na mail.
ja jsem ten z Litevske, jak neni duvernik (viz Alnagonuv prehled). O pripojeni mam velky zajem, abych nemusel porad jak trubka jezdit do Prahy (navic tam ted zrejme doprava nestoji za moc).
Co se tyce Dediny, asi vas trochu zklamu: uz dva roky se snazim znameho, ktery dela providera po Praze, dotlacit do toho, aby prave na Dedinu postavil nejaky vysilac, ktery bude videt od nas. Bohuzel, jakmile chcete dat neco nekam na strechu, potrebujete souhlas vlastnika a janevimkohojeste. A na ten souhlas cekame uz dva roky a jestli neumreme, tak budeme zrejme cekat jeste dlouho :-=(
Tak jsem to trochu upravil, do mapky jsem přidal umístění Krakonoše, resp. teď jsou <a href="http://mujweb.cz/Zabava/Alnagon/czfree/" target=new> tady</a> dvě mapky.
tak jsem celkem dlouhou dobu uvazoval, jak to udelat s tim netem.
Rad bychse do toho naplno zapojil, sehnal par lidi a vsechno zmaknul. Ale prisel jsem na to, ze potrebuju k sobe jeste jednoho cloveka... ktery to ode mne vsechno prevezme. Nechci totiz, aby me nekdo napdal, ze je to nejaky konflikt zajmu, kdyz mam prsty v internetu a zaroven ho budu chtit podporovat primo z radnice. Takze, pojdte do toho nejkdo se mnou!
A jak by mela podpora vypadat? Uvazuji nad dvemi moznostmi....1, mesto prilaka nejakou firmu, ktere udela jiste dobre podminky a ona za zo poskytne obcanum mesta pripojeni v rozumne vysi púlacene pausalem s neomezenym pristupem na net a moznosti neomezeneho prenosu dat.
2, Druha moznost je ta, ze mesto da penize nejake organizaci, obcanskemu zruzeni, ktere by pristup k internetu na neziskovem principu obcanum nabidlo.
Pokud mate jeste dalsi reseni, piste, piste, piste, rad se necham inspirovat.